Новини

< Назад
07.04.2023

Maщабен кариерен форум във Великобритания запозна българските емигранти с възможностите за работа в България

Събитието „Кариера и живот – защо в България“, подкрепено от „Асарел-Медет“АД, събра над 2500 заинтересовани българи в Лондон

Димитър Цоцорков беше сред специалните гости на най-мащабния кариерен форум за българите в чужбина – „Кариера и живот - защо в България, организиран от платформата Bulgaria Wants You. Събитието се проведе на 2 април в сградата на Кралското географско дружество, с подкрепата на „Асарел-МедетАД.

От сцената Ondaatje theatre председателят на Надзорния съвет на „Асарел-МедетАД изрази благодарност към човека, създал компанията и довел я на световно ниво в индустрията - неговият баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

„Той е в основата на успеха на „Асарел-Медет“, който не се измерва само във финансови и икономически успехи - компанията е сред най-успешните в България и в световната минна индустрия, благодарение на грижата за хората и нашата стратегия за устойчиво развитие. Най-ценен и важен фактор за една компания и за една държава - това са хората.   Инвестирали сме над 1 млрд. долара в най-модерните технологии и в грижата за хората и за регионите, където правим бизнес. Осъзнавайки това, моят баща имаше визията и започна стратегията, като това превърна компанията в това, което е днес. Той имаше амбицията да направи в България неща, които да са на световно ниво и наистина успя да го направи.“ - сподели още Димитър Цоцорков.

Над 2 хиляди българи, които живеят и работят на Острова, посетиха форума през деня. Участие в изложбена площ с презентационни щандове взеха и представители на най-отговорните работодатели в България, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво.

Събитието беше открито от водещите и създатели на платформата Иван Христов и Андрей Арнаудов. Своеобразен домакин бе Княз Кирил Преславски, който поздрави всички участници и призна, че е особено развълнуван да се включи  и подкрепи инициативата на Bulgaria Wants You.

Кулминацията на събитието беше лекторският панел, в който се включиха холивудският актьор и първият българин с „Оскар“ Димитър Маринов, легендата на българския футбол Димитър Бербатов, Димитър Цоцорков и представители на други компании в различни индустрии у нас.

Събитието „Кариера и живот – защо в България“, подкрепено от „Асарел-Медет“АД, събра над 2500 заинтересовани българи в ЛондонДимитър Цоцорков беше сред специалните гости на най-мащабния кариерен форум за българите в чужбина – „Кариера и живот - защо в България, организиран от платформата Bulgaria Wants You. Събитието се проведе на 2 април в сградата на Кралското географско дружество, с подкрепата на „Асарел-МедетАД.От сцената Ondaatje theatre председателят на Надзорния съвет на „Асарел-МедетАД изрази благодарност към човека, създал компанията и довел я на световно ниво в индустрията - неговият баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков.„Той е в основата на успеха на „Асарел-Медет“, който не се измерва само във финансови и икономически успехи - компанията е сред най-успешните в България и в световната минна индустрия, благодарение на грижата за хората и нашата стратегия за устойчиво развитие. Най-ценен и важен фактор за една компания и за една държава - това са хората.   Инвестирали сме над 1 млрд. долара в най-модерните технологии и в грижата за хората и за регионите, където правим бизнес. Осъзнавайки това, моят баща имаше визията и започна стратегията, като това превърна компанията в това, което е днес. Той имаше амбицията да направи в България неща, които да са на световно ниво и наистина успя да го направи.“ - сподели още Димитър Цоцорков.Над 2 хиляди българи, които живеят и работят на Острова, посетиха форума през деня. Участие в изложбена площ с презентационни щандове взеха и представители на най-отговорните работодатели в България, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво.Събитието беше открито от водещите и създатели на платформата Иван Христов и Андрей Арнаудов. Своеобразен домакин бе Княз Кирил Преславски, който поздрави всички участници и призна, че е особено развълнуван да се включи  и подкрепи инициативата на Bulgaria Wants You.Кулминацията на събитието беше лекторският панел, в който се включиха холивудският актьор и първият българин с „Оскар“ Димитър Маринов, легендата на българския футбол Димитър Бербатов, Димитър Цоцорков и представители на други компании в различни индустрии у нас.