Новини

< Назад
06.04.2023

ДИМИТЪР МАРИНОВ РАЗКРИВА ТАЙНАТА НА СВОЯ УСПЕХ

Първият български актьор с Оскар Димитър Маринов бе един от най-аплодираните лектори на „Кариера и живот – защо в България?“. Събитието събра в Лондон популярни лица, предприемачи и мениджъри на международни компании, а отзвукът му сред българската общност още отеква.

Специално за подстраницата на Bulgaria Wants You на btvnovinite.bg разкриваме и една малка част от лекцията на Димитър Маринов. В нея той разкрива как сам е стигнал до потребността да измисли, запише и следва своите 10 „заповеди“:

„Успехът на моята кариера се дължи не на късмет или поличба, а на съзнателна нагласа да „вкусвам животa такъв, какъвто ми се сервира“. И тогава, когато останах на улицата в един малък град в щата Тенеси със 120 долара в джоба, без дума на aнглийски, без роднини и познати дори, си рекох: Ето, реши го и го направи. Сега си вярвай, но бъди разумен и готов за всичко. И тогава създадох своите 10 „заповеди“. Ето ги и тях:

  1. Опознавай себе си всеки ден.
  2. Осъзнавай, че вървиш напред всеки ден.
  3. Бъди оптимистичен, когато никой друг не е.
  4. Създавай си сам възможности, а не друг за теб.
  5. Не бъди логичен и тогава ще си мъдър.
  6. Аз съм избран да бъда, което вече съм.
  7. Винаги търси и искай съвет дори и да не го приемеш.
  8. Живей в несигурното, загадъчното и непознатото.
  9. Не позволявай на миналото да те определя: Ти си, което ще бъдеш.
  10. Начинът, по който живееш, е твоята притча: Живей притчата си преди да стане история.

Всеки емигрант, малко или много, е минал по същия път. За мен обаче този път вече има нова посока – България. Това е повеля на моето верую и обещанието към самия себе си още тогава, преди да тръгна по пътя. Да вървя, събирам, натрупвам и донеса обратно. След 33 години по света, аз научих едно: Където и да си, ако не се гордееш с родолюбие, светът няма да те удостои с признание и още по-малко - уважение. Това е за мен. … А за тези, „посрамените“ от жеста, не знам, то си е тяхна работа. Моят нов път е България. Но не назад, а обратно към ново напред!“

Първият български актьор с Оскар Димитър Маринов бе един от най-аплодираните лектори на „Кариера и живот – защо в България?“. Събитието събра в Лондон популярни лица, предприемачи и мениджъри на международни компании, а отзвукът му сред българската общност още отеква.Специално за подстраницата на Bulgaria Wants You на btvnovinite.bg разкриваме и една малка част от лекцията на Димитър Маринов. В нея той разкрива как сам е стигнал до потребността да измисли, запише и следва своите 10 „заповеди“:„Успехът на моята кариера се дължи не на късмет или поличба, а на съзнателна нагласа да „вкусвам животa такъв, какъвто ми се сервира“. И тогава, когато останах на улицата в един малък град в щата Тенеси със 120 долара в джоба, без дума на aнглийски, без роднини и познати дори, си рекох: Ето, реши го и го направи. Сега си вярвай, но бъди разумен и готов за всичко. И тогава създадох своите 10 „заповеди“. Ето ги и тях:Опознавай себе си всеки ден.Осъзнавай, че вървиш напред всеки ден.Бъди оптимистичен, когато никой друг не е.Създавай си сам възможности, а не друг за теб.Не бъди логичен и тогава ще си мъдър.Аз съм избран да бъда, което вече съм.Винаги търси и искай съвет дори и да не го приемеш.Живей в несигурното, загадъчното и непознатото.Не позволявай на миналото да те определя: Ти си, което ще бъдеш.Начинът, по който живееш, е твоята притча: Живей притчата си преди да стане история.Всеки емигрант, малко или много, е минал по същия път. За мен обаче този път вече има нова посока – България. Това е повеля на моето верую и обещанието към самия себе си още тогава, преди да тръгна по пътя. Да вървя, събирам, натрупвам и донеса обратно. След 33 години по света, аз научих едно: Където и да си, ако не се гордееш с родолюбие, светът няма да те удостои с признание и още по-малко - уважение. Това е за мен. … А за тези, „посрамените“ от жеста, не знам, то си е тяхна работа. Моят нов път е България. Но не назад, а обратно към ново напред!“