Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

21 причини да живееш в България

Еп. 21 | ФИНАЛЪТ
В последния епизод от нашата поредица задаваме само 1 въпрос - “Защо в България?”!
Еп. 20 | Иван и Андрей - Братя по Сърце
Знаем ги като продуценти, ТВ водещи и създатели на “Междинна станция”. Свързваме ги с форматите “Фермата”, “Сблъсък”, “Къртицата”. Винаги са представлявали интерес за зрителите си с активните дейности, които развиват.
Еп. 19 | Христина Томанова - Най-голямото усилие е да мислиш!
Тя е отдаден на възпитаниците си учител от един малък град - Карлово. През годините е срещала стотици хора и на всекиго от тях е дала част от себе си безкористно, за да му помогне да израсне като личност.
Еп. 18 | Българска История - Време е да поемем лична отговорност!
Те са създатели на най-посещаваната историческа платформа в България. Те вярват, че именно историята дава стабилната основа за изграждането на национално самосъзнание. Те са издали над 60 книги, следвани са от стотици хиляди последователи в различните платформи и ни връщат вярата в Родината с всичките си дейности.
Еп. 17 | Патрик Смитьойс - България е последната крепост на нормалността!
Той е общественик, предприемач, природозащитник, създател на документални филми. Той кара много от българите да се замислят за редица проблеми, въпреки че самият той не е българин,… а нидерландец - Патрик Смитьойс.
Еп. 16 | Пенка Минчева - Запази детето в себе си!
Тя се казва Пенка и е от Дъбене, а творчеството е нейната е страст… И не, не сме се объркали с еп. 5 от видео поредицата ни, в който ви запознахме с друга Пепи от същото място. Днес ще видите историята на друг талант - Пенка Минчева.
Еп. 15 | Теодосий Теодосиев - Трябва да станем като спартанци!
Срещата ни с Тео даде отговорите на много въпроси и ни накара да се замислим за случващото се наоколо. “Формулата на успеха е простичка: много работи и малко се жали! Иска се колосална обща култура!”
Еп. 14 | Историята на група DUST
Продуцират се сами и така записват своя дебютен албум “Ard Erra”,…познайте къде - в килера на вокалиста! Звучи като приказка, но всъщност въображението и талънтът им наистина раждат една магична приказка за доброто и злото, която оживява в песните им.
Еп. 13 | Стефан Апостолов - Обединителят!
Той е Стефан Апостолов - човекът, който обедини не само хиляди българи, но и чужденци, за да създаде филма “България в четири сезона”, с който да вдъхнови целия свят!
Еп. 12 | Доц. д-р Милена Георгиева - Ти създаваш съдбата си
Тя е доцент по Молекулярна биология с интереси в сфери като генетика, епигенетика и персонализирана биомедицина. Лектор на многобройни национални и международни конгреси, автор на над 100 научни и научнопопулярни публикации, редактор и рецензент на международни научни списания.
Еп. 11 | Тихомир Христозов - От Харманли до Холивуд!
За героя в днешното видео няма такава дилема, защото той остава тук, в България, и прославя страната ни в целия свят. Тихомир Христозов е композитор, звуков дизайнер. “Жената чудо”, “Годзила”, “Междузвездни войни” и “Червената лястовица” са само част от заглавията на емблематичните филми, върху които Тишо е работил.
Еп. 10 | Човекът Без Име - Боря се да има бъдеще за миналото ни!
Преди повече от десетилетие показа новите идоли на България, като запази творческия си почерк и за направата на поп арт портретите им използва нестандартни материали.
Еп. 9 | Tanya Strings - Българската Цигуларка
В България тя е известна като цигуларката, чиято усмивка винаги огрява публиката. Свирила е на емблематични сцени като финала на Формула 1, ежегодния карнавал в Бразилия, както и на мероприятия на шейхове от Близкия Изток. Животът също я среща с Майкъл Джексън, Вин Дизел, Мишел Родригес, както и редки племена от екзотични острови.
Еп. 8 | Иван Попов - Спортът като лична мисия
Той е председател на един от най-старите клубове по триатлон в България - “Триатлет” - град Баня. Той е учител, развива собствен бизнес с жена си, отскоро е новият треньор на националния отбор по триатлон, но най-важното е, че е борец по природа.
Еп. 7 | Надежда Андонова - Време ни е за Надежда!
Надежда е основател на единственото по рода си италианско училище за мода в България. За нея изразът “не мога” не съществува, затова без колебание решава да вдъхне нов живот на Мощанската къща в квартал Вароша в Благоевград, която се намира в окаяно състояние.
Еп. 6 | Околобългарско - Създаването на Активно Гражданско Общество
Те се срещат с над 200 българи, като емоцията от разговорите с тях я пресъздават в два филма. С това доказват, че са група млади хора с ясни цели, които искат да осъществят именно тук, в Родината ни.
Еп. 5 | Пенка Маджарова - Колелото на събитията
Издава книга, изцяло написана на телефон. Съдбата я среща с една от най-известните български личности - Васил Василев, по-известен като Зуека, с когото съвместно създава своята втора книга, вдъхновена от неговите картини.
Еп. 4 | Слънчевото семейство - Красимир и Силвена от "Живот със Синдром на Даун"
Те са легитимна фондация, инфлуенсъри, социални предприемачи. Те са едно обикновено семейство от гр. Варна. Семейство, което разбира, че животът е изпълнен с трудности и от самите тях зависи как ще го изживеят… с оптимизъм или отчаяние.
Еп. 3 | Валентин Сиваков - Пазителят
Той е полицай, участник във филми и постановки, отдаден е на различни видове спорт, а също така сам се е научил да свири на гайда. Валентин харесва и физическите, и психическите предизвикателства, затова се впуска в такова не къде да е, а в Аляска. За суровите условия там той се подготвя в местността “Млати шумка”.
Еп. 2 | Радостин Чолаков - Българският Стив Джобс
От 9-годишен той започва да проявява интерес към програмирането. Днес той е само на 16 години, а вече е основател на “АзБуки.ML”, удостоен е с наградата “Джон Атанасов”, връчена му от президента, лауреат на НОИТ, носител на наградата БАИТ.
Eп. 1 | Митко и Джен Кацеви - Просто бъди себе си
Той се казва Димитър Кацев, а тя Дженифър Кацев. Семейство Кацеви решава да изостави уредения живот в Щатите и да дойде в България, за да се занимава с ... мед.