Новини

< Назад
27.03.2023

Димитър Маринов: За мен „конкуренция“ като понятие не съществува

Димитър Маринов: За мен „конкуренция“ като понятие не съществува

Димитър Маринов, холивудският актьор, който прослави България на червения килим на наградите „Оскар“ през 2019 г., беше гост на Емануела Толева в епизод от рубриката „Навиците на успеха“, който се излъчи в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.

Пред Емануела той каза, че не това, което има, а това, което няма, го прави забележим в Холивуд, тъй като думата „конкуренция“ не е част от неговия речник. По думите му „конкуренция“ като понятие не съществува и никой не трябва да чувства, че има такава. За Димитър Маринов има не конкуренти, а партньори, с които той не се конкурира, а се съпоставя.

Патриотизмът, проявен във всички сфери от личния и професионалния му живот, са ключови за личността му, тъй като за него родината винаги е на една мисъл разстояние.

И въпреки че животът на холивудския актьор изглежда бляскав и изпълнен с малко препятствия и трудности, той всъщност не е точно такъв, тъй като още от детството си Димитър е принуден да се справя с трудностите, които му предоставя съдбата.

Роден е в София. Поради финансови причини и липса на възможности майка  му  го дава за осиновяване на леля си, която някога е била Първа дама в Царския дворец.

Още от дете той проявява своите таланти и показва различия. Започва да свири на цигулка на 4 години, а на 11 години вече е Първа цигулка на детската филхармония „Пионер“. Бяга в Западна Европа, когато е 19-годишен, но планът му е осуетен. Той е заловен и осъден на 3,5 години затвор. По-късно завършва ВИТИЗ в класа на проф. Крикор Азарян и през 1990 г. заминава на турне в САЩ и Канада, където остава като емигрант. След това малко по малко животът му започва да се нарежда, развива актьорската си кариера и създава семейство.

Днес една от основните мисии, които актьорът си е поставил, е да даде това, което е научил през годините, на българските младежи.  

„Аз не мечтая за награди, за признание. Наградата – това е резултат на добре свършена работа. Ако ти мислиш за награда, тогава става не актьорство, а позьорство. Тогава влизаш в една друга система на мислене. Чувствам, че това, заради което отидох в САЩ, аз го постигнах. Аз доказах на себе си, че ставам за това, че го мога на световно ниво. Оттук нататък единственото, което вече остава за мен е как, по какъв начин аз да мога това да го предам и на младото поколение. В България.“

В „Навиците на успеха“ актьорът сподели повече за пътя, по който е минал преди да се качи на сцената на Оскарите както и за силата на мечтите, за това кога си струва да се борим и кога е моментът да спрем.

На 2 април в Лондон Димитър Маринов ще представи в своята лекция пред българските жители на Острова по време на събитието: „Лондон: Кариера и живот – защо в България?“.

Не пропускайте възможността да чуете за навиците на успеха и причините родината винаги да е над всичко от един от най-забележимите българи, който прославили България.

Целият епизод от рубриката Навиците на успеха можете да видите тук: https://bulgariawantsyou.com/videos 

Димитър Маринов, холивудският актьор, който прослави България на червения килим на наградите „Оскар“ през 2019 г., беше гост на Емануела Толева в епизод от рубриката „Навиците на успеха“, който се излъчи в предаването „Денят започва с Георги Любенов“.Пред Емануела той каза, че не това, което има, а това, което няма, го прави забележим в Холивуд, тъй като думата „конкуренция“ не е част от неговия речник. По думите му „конкуренция“ като понятие не съществува и никой не трябва да чувства, че има такава. За Димитър Маринов има не конкуренти, а партньори, с които той не се конкурира, а се съпоставя.Патриотизмът, проявен във всички сфери от личния и професионалния му живот, са ключови за личността му, тъй като за него родината винаги е на една мисъл разстояние.И въпреки че животът на холивудския актьор изглежда бляскав и изпълнен с малко препятствия и трудности, той всъщност не е точно такъв, тъй като още от детството си Димитър е принуден да се справя с трудностите, които му предоставя съдбата.Роден е в София. Поради финансови причини и липса на възможности майка  му  го дава за осиновяване на леля си, която някога е била Първа дама в Царския дворец.Още от дете той проявява своите таланти и показва различия. Започва да свири на цигулка на 4 години, а на 11 години вече е Първа цигулка на детската филхармония „Пионер“. Бяга в Западна Европа, когато е 19-годишен, но планът му е осуетен. Той е заловен и осъден на 3,5 години затвор. По-късно завършва ВИТИЗ в класа на проф. Крикор Азарян и през 1990 г. заминава на турне в САЩ и Канада, където остава като емигрант. След това малко по малко животът му започва да се нарежда, развива актьорската си кариера и създава семейство.Днес една от основните мисии, които актьорът си е поставил, е да даде това, което е научил през годините, на българските младежи.  „Аз не мечтая за награди, за признание. Наградата – това е резултат на добре свършена работа. Ако ти мислиш за награда, тогава става не актьорство, а позьорство. Тогава влизаш в една друга система на мислене. Чувствам, че това, заради което отидох в САЩ, аз го постигнах. Аз доказах на себе си, че ставам за това, че го мога на световно ниво. Оттук нататък единственото, което вече остава за мен е как, по какъв начин аз да мога това да го предам и на младото поколение. В България.“В „Навиците на успеха“ актьорът сподели повече за пътя, по който е минал преди да се качи на сцената на Оскарите както и за силата на мечтите, за това кога си струва да се борим и кога е моментът да спрем.На 2 април в Лондон Димитър Маринов ще представи в своята лекция пред българските жители на Острова по време на събитието: „Лондон: Кариера и живот – защо в България?“.Не пропускайте възможността да чуете за навиците на успеха и причините родината винаги да е над всичко от един от най-забележимите българи, който прославили България.Целият епизод от рубриката Навиците на успеха можете да видите тук: https://bulgariawantsyou.com/videos