Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Компании

1
BIC
В BIC позитивната работна среда върви ръка за ръка с професионалното развитие и възможностите за растеж. Повече от 75 години компанията създава висококачествени продукти, които са част от всяко сърце и всеки дом в над 160 държави. В Центъра за споделени услуги в София можеш да откриеш своето мечтано работно място.
Кауфланд на Антарктида
Kaufland България стана първият български ритейлър, стъпил на Антарктида. Компанията предостави 10 тона хранителни продукти на 31-вата българска антарктическа експедиция и обезпечи екипажа на военния научно-изследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“ и учените за престоя им на Южния полюс. Така Kaufland България подпомага усилията на българските учени в търсенето на устойчиви решения за борба с климатичните промени.
20 причини защо dm е добър работодател
dm България предоставя отлични условия за работа, насърчава развитието и предлага множество бонуси на своите служители. Защо да избереш dm България за работодател – виж във видеото.

Истории на служители

2
Мариета Божкова, Дънди Прешъс Металс
Мариета Божкова се утвърждава като уважаван професионалист в минна компания, в която работят основно мъже. Тя споделя, че е удовлетворена от работата си като ръководител „Безопасност и здраве при работа“. Позицията е и много отговорна, тъй като в „Дънди Прешъс Металс“ здравето и безопасността на хората са на първо място.
Диян Атанасов, Infopulse България
В България има достатъчно способни хора, в които компании като Infopulse България имат желание да инвестират, смята Диян Атанасов, експерт „Комуникации“ в компанията. Какво го привлича в работата Infopulse България – вижте във видеото.
Исмаил Салиф, Дънди Прешъс Металс
Исмаил Салиф живее и работи в родния си Крумовград и никога не е искал да напусне България. Той е главен инженер „Производство“ в „Дънди Прешъс Металс“. Според него компанията е добър работодател, а екипът е страхотен.

Новини

3
ДНК, Bulgaria Wants You и БТА с договор за партньорство
Платформата Bulgaria Wants You, Движението за национална кауза и БТА поставиха началото на дългосрочно сътрудничество, обединени от общата кауза да покажат на българите у нас и по света, че България предлага добри възможности за създаване на семейство, кариера и живот.
Българите се връщат в България
Много са българите, завърнали се в страната ни след събитията "Кариера и живот - защо в България?". Те споделят, че са преоткрили родината и възможностите, които ни предлага. Вижте повече за тях във видеото:
Форумът на Bulgaria Wants You събра хиляди българи в Лондон
2 април се превърна в ден за равносметка и преосмисляне на житейските избори на над 2 500 българи, които живеят далеч от родината. В Лондон за няколко часа препълнената с хора зала на Кралското географско дружество се превърна в една малка България.

Лекции

4
Андрей Давчев, София: Кариера и живот - защо в България?
Андей Давчев взе участие в събитието: "София: Кариера и живот - защо в България?". В своята лекция той представи пред публиката своите причини да избере България.
Димитър Караиванов, София: Кариера и живот - защо в България?
Димитър Караиванов изнесе своята лекция по време на събитието: "София: Кариера и живот - защо в България?". Тя беше фокусирана върху това как да мотивираме себе си и своите служители.
Илияна Колева (DXC Technology), Лондон: Кариера и живот - защо в България?
"България се нуждае от нас. Bulgaria Wants Us, Bulgaria Wants You.". Илияна Колева от DXC Technology разказа своята лична история пред публиката на кариерния форрум на Bulgaria Wants You в Лондон. От сцената тя каза защо вече не е част от Лондон, а той е част от нея и каква е причината родината да бъде нейният избор.

Добрият пример

6
Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Светлана Савова
Вижте историята на Светлана Савова, която е част от екип българи, създал и разработил иновативни класни стаи. Започнали като стартъп преди няколко години, днес те се използват по целя свят.
Историята на Марияна Филипова
Д-р на науките Марияна Филипова с лекота отхвърля изключително привлекателно предложение да преподава в чужбина. Тя сбъдва мечтата си тук, в България, като създава своя собствена иновативна образователна система.

Градове

7
Габрово
Колорит, собствен облик и характер – това е лицето на Габрово. Стандартът на живот, образованието, жилищните условия, възможностите за кариерно развитие, нивото на доходи и традиционно ниска безработица правят Габрово предпочитано място за живот. Днес Габрово е град на иновации и технологии.
Пловдив (образование)
Пловдив е развит академичен център с 8 университета и 37 500 студенти. Той е единственият български град в глобалната мрежа - Learning Cities на Юнеско и е лидер в дигитализацията в учебния процес.
Пловдив (технологична дестинация)
Пловдив обединява най-голямата индустриална зона в България, но е и вторият по големина ИТ и Аутсорсинг център. През следващите 5 години се очаква броят на заетите в тези индустрии да надхвърли 12 хиляди души.

21 причини да живееш в България

8
Еп. 21 | ФИНАЛЪТ
В последния епизод от нашата поредица задаваме само 1 въпрос - “Защо в България?”!
Еп. 20 | Иван и Андрей - Братя по Сърце
Знаем ги като продуценти, ТВ водещи и създатели на “Междинна станция”. Свързваме ги с форматите “Фермата”, “Сблъсък”, “Къртицата”. Винаги са представлявали интерес за зрителите си с активните дейности, които развиват.
Еп. 19 | Христина Томанова - Най-голямото усилие е да мислиш!
Тя е отдаден на възпитаниците си учител от един малък град - Карлово. През годините е срещала стотици хора и на всекиго от тях е дала част от себе си безкористно, за да му помогне да израсне като личност.