Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Компании

1
„Калинел“ ЕООД
Калинел – това са хората! Без тях фирмата нямаше да съществува – думи на основателя на фирмата инж. Марин Радевски. Изцяло българска компания, Калинел е един от лидерите в текстилния сектор на европейско ниво.
Pontica Solutions
Pontica Solutions е компания, специализирана в областта на изнесените услуги, информационните технологии, техническата поддръжка и разработването на софтуерни решения. Млади, креативни и амбициозни хора работят в офисите на Pontica Solutions в София, Варна, Бургас и в Краков, Полша.
EASYCREDIT
EASYCREDIT е един от лидерите в отпускането на краткосрочни кредити и една от най-динамично развиващите се небанкови финансови институции в България. Компанията вярва, че хората са сърцето на всеки успешен бизнес и постоянно инвестира в тяхното развитие.

Истории на служители

2
Добрин Янев, KBC Global Services
Добрин Янев работи като talent acquisition expert в отдела по подбор на персонал на KBC Global Services. Едно от най-интересните неща в работата му е възможността да комуникира с различни хора.
Ангел Атанасов, Coca–Cola HBC
Ангел Атанасов работи в Coca–Cola HBC от пет години и отговаря за процесите за управление на IT услугите, които компанията предоставя на служителите си. Ангел е категоричен, че най-доброто решение, което е взел, е да се върне в България и да развие потенциала си в голяма международна компания.
Adriana Fernanda Sanchez Dussan, Sutherland Bulgaria
Adriana Fernanda Sanchez Dussan е от Колумбия, но живее във Варна, защото там намира добра работа и добър стандарт на Живот. Тя е старши консултант в Sutherland

Добрият пример

3
Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Светлана Савова
Вижте историята на Светлана Савова, която е част от екип българи, създал и разработил иновативни класни стаи. Започнали като стартъп преди няколко години, днес те се използват по целя свят.
Историята на Марияна Филипова
Д-р на науките Марияна Филипова с лекота отхвърля изключително привлекателно предложение да преподава в чужбина. Тя сбъдва мечтата си тук, в България, като създава своя собствена иновативна образователна система.

Градове

5
Пловдив R&D
В Пловдив има над 30 научноизследователски центъра, много от които са част от местни производствени компании. Добре развитата мрежа от модерни изследователски центрове, лаборатории и научни институти допринася за постоянния ръст на заетите с научноизследователска и развойна дейност - в последните 7 години броят им се е увеличил над три пъти.
Стара Загора - Туризъм
Стара Загора е един от най-древните градове в света. Градът е атрактивна туристическа дестинация с богата история и паметници на културата от всички епохи.
Стара Загора - Изкуство и култура
Стара Загора се отличава с богато културно наследство, впечатляваща история и духовен принос. В града се намира едни от най-дълголетните театри в България и най-голямата опера на Балканския полуостров.

Новини

6
Русе: Живот и кариера - Защо в България?
На 25 ноември се проведе първото ни кариерно събитие в град Русе. Стотици хора на всякаква възраст – студенти, ученици и бивши емигранти имаха възможност да се срещнат лично с бизнеса и да получат конкретни предложения за работа.
Благоевград: Живот и кариера - Защо в България?
На 20 октомври в Благоевград се проведе първото ни кариерно събитие в партньорство с Aibest: „Виж бъдещето си: Запознай се с Индустрията на знанието“. Стотици хора на всякаква възраст – студенти, ученици и бивши емигранти имаха възможност да се срещнат лично с бизнеса и да получат конкретни предложения за работа. В град Русе на 25 ноември ще имате възможност да станете част от нашето следващо кариерно изложение!
Bulgaria Wants You - "Живот и кариера - Защо в България" в Русе - предстои
Щастливи сме да ви поканим на първото ни кариерно събитие в Русе: "Живот и кариера - Защо в България?" На 25 ноември всеки посетител ще може да се запознае на живо с водещи компании от различни индустрии. Очакват ви вдъхновяващи лектори и конкретни предложения за работа. Регистрирай се безплатно и си гарантирай място на: https://bulgariawantsyou.com/events

21 причини да живееш в България

7
Еп. 21 | ФИНАЛЪТ
В последния епизод от нашата поредица задаваме само 1 въпрос - “Защо в България?”!
Еп. 20 | Иван и Андрей - Братя по Сърце
Знаем ги като продуценти, ТВ водещи и създатели на “Междинна станция”. Свързваме ги с форматите “Фермата”, “Сблъсък”, “Къртицата”. Винаги са представлявали интерес за зрителите си с активните дейности, които развиват.
Еп. 19 | Христина Томанова - Най-голямото усилие е да мислиш!
Тя е отдаден на възпитаниците си учител от един малък град - Карлово. През годините е срещала стотици хора и на всекиго от тях е дала част от себе си безкористно, за да му помогне да израсне като личност.