Bulgaria wants you logo
Видео

Добрият пример

0
Историята на Явор Николов
Виж историята на Явор за съзнателния избор да се върне в България след 15 години в чужбина и професионалните предизвикателства, които среща тук.
Историята на Андрей Давчев
Вижте историята на един човек, за когото пътят на успеха започва в престижен университет в Щатите, минава през Уолстрийт и мениджърски позиции в търговски гиганти, но засега спира тук - където твърди, че е най-щастлив и полезен.
Историята на Джузепе Де Франческо
История за пътя между Италия и България и как един сицилианец започва да нарича себе си пловдивчанин.
Историята на Евгени Борисов
Виж личната история на Евгени за успешен бизнес, стартирал в малък офис и само с двама души, но развил се и извоювал своето място на картата сред международните компании.
Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Ясен, Елена и Искрен
Ясен, Елена и Искрен се запознават на предприемаческа програма в САЩ, но твърдо решават да приложат наученото в родината си. Днес те се радват на успешна компания, а продуктът им покорява европейските пазари.
Историята на Кристина Чачева
История за мечтата, призванието и пътя към дома. Д-р Чачева избира да се върне в България след 15 години работа и реализирани успехи в Германия.
Историята на Иван Георгиев
Виж успешната история на предприемача Иван Георгиев, според когото “човек се развива винаги по-добре, когато е в дома си”.
Историята на Колорадо Старк
Историята на Колорадо Старк и неговия успешен бизнес, започнал в едно мазе в Куинс. Днес той нарича България свой бизнес-партньор, а Пловдив става негов дом.
Историята на Мария и Венсан
Българо-френска история за една фабрика за шоколад, намираща се в Пловдив и даваща кураж, че добрите идеи могат да бъдат успешно реализирани тук, в България.
Историята на Геновева Христова
Виж любопитната история на едно момиче, тръгнало по своя път от варненския квартал "Владиславово" и стигнало до престижната корица на "Форбс".
Историята на Тодор и Мелиса
Каква е връзката между кварталите Napa Valley и „Капана“ и защо избират Пловдив пред всяко друго място по света – вижте в кулинарната история на Тодор и Мелиса.
Историята на Мариана Филипова
Д-р на науките Мариана Филипова с лекота отхвърля изключително привлекателно предложение да преподава в чужбина. Тя сбъдва мечтата си тук, в България, като създава своя собствена иновативна образователна система.
Историята на Кристиан и Валентина
Защо в Аканджиево животът носи повече щастие от живота в Ню Йорк и как от фотомодел се става модел за подражание.
Историята на Георги Стрезов
Георги Стрезов успява да привлече погледите на световния музикален филмов пазар без да напуска родината. Композира, оркестрира и записва музика за едни от най-големите продукции у нас и по света от своето студио в София.
Историята на националния ни треньор Весела Димитрова
Весела Димитрова не е само треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика. Тя е треньор по благородство, родолюбие и дисциплина на духа. И иска да успява тук, в България.
Историята на предприемача Калоян Георгиев
Докъде можеш да стигнеш, ако първият ти хонорар е... прасе. Калоян Георгиев е предприемач с 20 години опит в проекти, свързани със здравеопазването, здравното осигуряване и Fintech. Вярва си “до странни нива” и винаги успява да печели. Дори когато се проваля.
Историята на Свилен и Константин от Дронамикс
Маршруткаджии в небето, братята мечтатели или просто the sky is the limit – историята на Косьо и Свилен.
Историята на Дарин Маджаров от Уча.се
Как една обида може да ти покаже, че си на прав път, вижте в историята на основателя на онлайн платформата с видео уроци Уча.се Дарин Маджаров.
Историята на предприемача Владимир Давчев
Съоснователят на Bulgaria Wants You Владимир Давчев не използва никога думата “проблем”. В неговия речник думата е “предизвикателство”.

Градове

1
Пловдив (експати)
За 2019 г. град Пловдив има 7 500 нови граждани. В града живеят 18 000 експати и 3 300 чуждестранни студенти. Това видео ще те запознае с част от тях.
Пловдив (образование)
Пловдив е развит академичен център с 9 университета и 34 000 студенти. Той е единственият български град в глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО и е лидер в дигитализацията на учебния процес.
Пловдив (технологична дестинация)
Пловдив в вторият по големина IT и аутсорсинг център в България. Това е най-бързо разрастващият се дял от местната икономика. Градът предлага добре развита среда за стартъпи и възможности за развитие на RND центрове.
Пловдив (инвестиционна дестинация)
Пловдив е „индустриалното сърце“ на България. Над 80 000 души в региона са заети в производствения отрасъл.
Пловдив (туризъм)
Пловдив е една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната и динамично развиващ се културен и икономически център.
Бургас
Бургас е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България.
Варна
Икономиката на региона е добре представена на национално ниво, а малките и средни предприятия са предимно в сферата на услугите.
Стара Загора
Стара Загора е един от най-динамично развиващите се градове в България. Вижте какви условия за живот предлага общината.

Компании

2
Eurohold Bulgaria
Eurohold is one of the leading public companies in Bulgaria, with its shares traded on the Bulgarian Stock Exchange.
Пощенска банка
Ако избереш да се присъединиш към отбора на Пощенска банка, ще бъдеш част от компания с успешна 30 годишна история и ще влезеш в екип от новатори и съмишленици, които създават бъдещето заедно!
Sutherland Bulgaria
Съдърланд е световен лидер в трансформацията на бизнес процеси с над 60 офиса в 20 страни.
Mr.Bricolage
Mr.Bricolage – 20 години грижа за дома и градината в България.
Cargill Bulgaria
Cargill оперира в България от 2006 г. и има над 1250 служители в три структури.
СПА Хотел Персенк
СПА хотел ПЕРСЕНК и Термален аквапарк ПЕРСЕНК се намират в изключително тих и красив регион, предлагащ на хората в града, освен работа, така и жадуваното от всички спокойствие за тях и семействата им.
BILLA, Учебен център Варна
Защото Била дава възможност на всички, а ние сме школа за експерти!
ЗГП - Завод за горещо поцинковане
Фирмата е лидер на пазара у нас, базирайки се на технологични иновации, качество и обем на произведената продукция, и развитие на човешките ресурси.
Plovdiv Plaza Mall
Търговският център планира да отвори своята офис част и да превърне част от сградата в бизнес парк, който да стимулира чуждестранни инвеститори, които да отворят нови работни места и да разраснат своята дейност.
Cremio
КРЕМИО EАД е предпочитан партньор при производството на продукти под частни марки за вътрешния и външния пазар.
Асарел-Медет
„Асарел-Медет“ е предпочитан работодател, като е фактор за развитие и благополучие на региона.
BILLA България
Фирмата е лидер на пазара у нас, базирайки се на технологични иновации, качество и обем на произведената продукция, и развитие на човешките ресурси.
BILLA България, Норберт Мисбрандт
Била е една от първите международни вериги за продажби на дребно, която стъпва на българският пазар.
Kaufland България
Търговската верига ежедневно работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага огромно разнообразие от качествени и свежи продукти на изгодни цени, както и удобно и лесно пазаруване. 
Еврохолд България
Еврохолд България е една от водещите публични компании, чийто акции се търгуват на Българска Фондова Борса - София.
Юпитер 05
Дейността на „Юпитер 05“ ООД е изключително отговорна и е пряко свързана с приоритетната за страната област – превенция на произшествията по пътищата и осигуряване на високо ниво на пасивна пътна безопасност.
Sutherland, Димитър Гълъбов
Съдърланд България счита, че служителите й са един от най-важните фактори за успеха и компанията непрекъснато ги стимулира да се развиват.
CTeam
Cteam е водеща регионална HR фирма в България, Румъния, Сърбия и Молдова. Тя предлага пълния пакет от HR услуги включително подбор, лизинг на персонал и временна заетост, обучения, проучване на заплатите и изготвяне на индивидуален личностен профил.
Cargotec
Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) е световен лидер в предоставянето на интелигентни услуги и решения за обработка на товари.
EVN България
Част от австрийския концерн EVN. В България компанията развива социална отговорност в областите образование и екология и дава възможност на служителите си да взимат участие в различни каузи и в работно време.

Истории на служители

3
Sutherland, Дамян Чанев
Какво е необходимо на един проект, за да бъде успешен и кои са трите качества за работа в екипа, от който е важна част Дамян, научи лично от него.
BILLA, Беата Уфнал-Хамбарджиева
Пристъпвайки за първи път прага на магазина никога не съм предполагала, че ще стигна до тази позиция.
Sutherland, Стефан Козовски
Това което отличава Sutherland България от много други фирми е не само коректността от работодателя към служителя,но и много социални придобивки.
BILLA, Даниела Железчева
Основана през далечната 1927 г., BILLA осигурява работа на над 360 000 души и управлява 15 700 магазина в 22 европейски страни.
Plovdiv Plaza Mall, Александрина Янева
България за мен е опората и двигателната сила, а точката и мястото в света, на които мога да се развивам и на които мога да допринеса най-много с усилията и качествата си.
Kaufland България, Кристина Косева
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева.
Kaufland България, Виктор Мерджанов
Днес Kaufland се нарежда сред водещите ритейл компании в Европа и има близо 1 300 хипермаркета и около 132 000 служители в осем европейски държави, като се подготвя за навлизане и на пазара в Австралия.
Sutherland, Ниту Патак
Съдърланд България счита, че служителите й са един от най-важните фактори за успеха и компанията непрекъснато ги стимулира да се развиват.
Еврохолд България - служители
„Еврохолд България” АД обслужва повече от 3 млн. клиенти и има над 3800 служители.
Sutherland, Лили Йорданова
За мен България е място на което можеш да успееш и можеш да имаш един изключително комфортен начин на живот ,заобиколен от близките си ,без да се налага да хващаш три часови полети за да ги видиш.
EVN, Стефан Тоталов
Ние от EVN България сме част от голямото семейство на австрийския концерн EVN. Отличаваме се с постоянния си стремеж към качество, модернизация и достигане на световно утвърдени стандарти както в енергетиката, така и в сферата на устойчивото развитие.
EVN, Стефка Алексиева
На територията на България EVN развива дейност в областите разпре­деление и продажба на електрическа енергия, топлоснабдяване за град Пло­вдив, търговия с енергия и въглеродни емисии в страната и Югоизточна Европа, както и развитие на проекти в сферата на възобновяемите източници.
Cargotec, Фемке Демюнк
Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) е световен лидер в предоставянето на интелигентни услуги и решения за обработка на товари.
Cargotec, Пламена Денчева
Бизнес направленията на Cargotec - Kalmar, Hiab и MacGregor са пионери в своите области.
BILLA, Борислав Георгиев
BILLA е част от REWE Group, водеща компания в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа.

Новини

4
"Кариера и живот - Защо в България" в София на 30.01.2021
Ще ви очакваме в Sofia Event Center, за да ви срещнем с едни от най-вдъхновяващите българи, които ще споделят своите истории за успеха и ще дадат ценни съвети как да се реализираш и да бъдеш щастлив в родината.
RE:TURN – серия от събития на източния бряг в САЩ (2019)
Събитията в САЩ на RE:TURN се организират от Българската асоциация за рисков капитал (BVCA) Научете повече за инициативата на https://return.bg/
RE:TURN – серия от събития на западния бряг в САЩ (2019)
Събитията в САЩ на RE:TURN се организират от Българската асоциация за рисков капитал (BVCA) Научете повече за инициативата на https://return.bg/