Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Добрият пример

1
Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Светлана Савова
Вижте историята на Светлана Савова, която е част от екип българи, създал и разработил иновативни класни стаи. Започнали като стартъп преди няколко години, днес те се използват по целя свят.
Историята на Марияна Филипова
Д-р на науките Марияна Филипова с лекота отхвърля изключително привлекателно предложение да преподава в чужбина. Тя сбъдва мечтата си тук, в България, като създава своя собствена иновативна образователна система.
Историята на Тодор и Мелиса
Каква е връзката между Napa Valley и „Капана“ и защо избират Пловдив пред всяко друго място по света – вижте в кулинарната история на Тодор и Мелиса.
Историята на Георги Стрезов
Георги Стрезов успява да привлече погледите на световния музикален филмов пазар без да напуска родината. Композира, оркестрира и записва музика за едни от най-големите продукции у нас и по света от своето студио в София.
Историята на Сергей Петров
Загубата на пчелите е едно от големите световни екологични предизвикателства, но Сергей Петров има повече от успешно решение на проблема с опазването им.
Историята на Ясен, Елена и Искрен
Ясен, Елена и Искрен се запознават на предприемаческа програма в САЩ, но твърдо решават да приложат наученото в родината си. Днес те се радват на успешна компания, а продуктът им покорява европейските пазари.
Историята на Антони Христов
Виж историята на Антони Христов за пътя до Холивуд и обратно. В продължение на 18 години той е художествен директор в едни от най-успешните филмови студиа отвъд океана.
Виж още

Градове

2
Габрово - възраждане на селата
В последните години населението на селата в община Габрово нараства. Младите хора са двигателят на тази промяна. Вижте историята на семейство Козареви, които след 6 години в Германия избират да се върнат и да се установят в село Овощарци.
Стара Загора (Индустриална зона Загоре)
Главна цел на "Индустриална зона Загоре" е да изгради професионална общност от специалисти в различни области, като по този начин разкрие нови работни позиции. Разбери с какво още ще допринесе за развитието на община Стара Загора.
Стара Загора (инфраструктура)
Стара Загора се развива с бързи темпове, като проектите за обновяване на инфраструктурата и обществените места само доказват това. Те превръщат градът в още по-хубаво място за живот - за теб, за твеото семейство, за твойте приятели.
Сливен
Градът е люлка на българската индустрия от Освобождението насам и в него тече непрекъсната модернизация на местната инфраструктура, създаваща условия за растеж, инвестиции и отваряне на нови работни места.
Пловдив (технологична дестинация)
Пловдив в вторият по големина IT и аутсорсинг център в България. Това е най-бързо разрастващият се дял от местната икономика. Градът предлага добре развита среда за стартъпи и възможности за развитие на RND центрове.
Пловдив (инвестиционна дестинация)
Пловдив е „индустриалното сърце“ на България. Над 80 000 души в региона са заети в производствения отрасъл.
Бургас
Бургас е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България.
Пловдив (експати)
За 2019 г. град Пловдив има 7 500 нови граждани. В града живеят 18 000 експати и 3 300 чуждестранни студенти. Това видео ще те запознае с част от тях.
Виж още

Компании

3
bakdata
bakdata е немска IT компания, която разработва платформи за обработка на данни. Сега тя се разраства и изгражда екип от инженери от ЕС, и има засилен интерес към български специалисти, които искат да работят от родината си.
Монди Стамболийски
„Монди Стамболийски“ е най-големият производител на целулоза и хартия в България. Грижата за природата и хората е в основата на корпоративната култура на предприятието.
Шварц АЙ ТИ България
Schwarz IT Bulgaria е дигиталният пулс на глобалната ритейл група Schwarz. Каузата на компанията е да връща и задържа IT специалистите в България.
Идеал Стандарт
3200 души с над 500 професии работят в заводите на Идеал Стандарт в България. Трудът на всеки се цени, а грижата за здравето е приоритет на компанията, която произвежда 10 млн. изделия всяка година.
Шнайдер Електрик България
Schneider Electric е лидер в дигиталната трансформация с присъствие в над 100 държави. Компанията вярва в равните възможности и приветства хора на всякаква възраст.
Аква парадайз
Ако търсиш развитие в туристическия бранш, Аква Парадайз Резорт те очаква. Аква Парадайз Резорт и Аквапарк Несебър и заедно формират най-модерния крайбрежен комплекс по южното ни Черноморие.
Aurubis Bulgaria
"Големи са постиженията ни – „Аурубис“ е лидер в производството, доставката и рециклирането на мед в национален, европейски и световен мащаб."
АББ България
АББ България работи в четири основни направления– електроснабдяване и електрообзавеждане, автоматизация на процеси, задвижване, роботика и дискретна автоматизация. Разполагат с централен офис в София и пет производствени бази в Пловдив, Раковски и Петрич.
Виж още

Истории на служители

4
Чавдар Михайлов, Лидл България
„Невероятно е чувството човек да започне да изгражда нещо от самото начало“, казва Чавдар Михайлов, директор „Продажби и логистика“ в Лидл България. Той е един от хората, които поставят началото на бизнеса на Lidl в България. Връща се в България, за да се развива в родината си.
Слави Славов , Sutherland
„Sutherland за мен е възможност за развитие“, казва Слави Славов от Sutherland България. От силовите спортове до високотехнологичната сфера - Слави разбива стереотипи. Като оперативен мениджър той взима ключови решения за компанията.
Десислав Иванов, Асарел-Медет
Десислав Иванов се връща в България, защото иска да се реализира като геолог и да покаже на децата си, че страната е страхотно място. Сега той е главен инженер – геолог в „Асарел-Медет“ АД и за него предприятието е море от възможности.
Pieter Hall, Delasport
"Работих в Джакарта, работих в Обединеното кралство, работих във Филипините и сега за втори път работя в България. И това ще бъде моето място завинаги, защото току-що купихме къща."
Мария Оряшкова, Асарел-Медет
Мария Оряшкова е 7 пъти световен шампион и 10 пъти европейски шампион по самбо. Тя постига огромни успехи благодарение на усилията си и с подкрепата на „Асарел – Медет“. Вижте вълнуващата история на един спортист от световна величина.
Владислав Зубев, Асарел-Медет
„Няма как да откажеш работа на предприятие като „Асарел - Медет“. Това казва 22- годишният Владислав Зубев от гр. Панагюрище, който работи като автомонтьор. Започва работа чрез дуалното обучение, а в момента е студент в Техническия университет в Пловдив. Още за неговата вдъхновяваща история – във видеото.
Павел Найденов, Kanbanize
Павел Найденов работи и учи в Дания за около 5 години. Решава да се върне в България. Днес той е Маркетинг мениджър на Kanbanize.
Димо Йовчев, АББ България
„АББ се превърна в моя втори дом, мое семейство, едно от моите хобита и място, на което се чувствам себе си.“, казва Димо Йовчев, който работи в „АББ България“ от четири години. Какво го кара да избере професионално развитие в България, вместо във Великобритания – вижте разказа на Димо.
Виж още

Новини

5
Bulgaria Wants You - София: Живот и кариера - Защо в България?
Шест кариерни форума, десетки компании-участници и стотици хора, които намериха реализация в България – това е равносметката от събитията, които Bulgaria Wants You организира. За предимствата и резултати от форумите, за атмосферата и енергията разказват нашите партньори. Вижте.
Bulgaria Wants You разказва истории
Bulgaria Wants You разказва истории. Заснехме над 200 видеа за българи, избрали да се развиват тук, за компании, които предлагат кариерен растеж, за живота на хората от различни краища на България. Какво споделят нашите партньори за видеата, които направихме заедно – техните думи в следващото виде
„Навиците на успеха“: Какво се случи на „Живот и кариера – защо в България?“
„Живот и кариера – защо в България?“ тази есен ще се проведе за първи път и в чужбина. Германия е началото на европейското турне на платформата, а датата е 9 октомври.
ДНКартата
ДНКартата всъщност представлява гарант за бонус за определени работни позиции, който дадена компания е готова да даде на квалифицирани специалисти с опит, натрупан в чужбина.
"Живот и кариера - Защо в България" - предстои в София
Ние, Bulgaria Wants You, ДНК – Движение за национална кауза и Economic.bg ще обединим усилия да реализираме целодневния форум София: Живот и кариера – защо в България? в две части: Национална дискусия "Демографията няма цена" (вход само с покани, ще се излъчва онлайн) сутринта и Кариерно изложение (вход свободен с предварителна регистрация) следобед на 9 юни 2022 г. в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Ела да потърсим заедно твоите причини да останеш.
"Живот и кариера - Защо в България" - предстои в Бургас и Пловдив
България много, много те иска! Избрани моменти от Събитието "Живот и кариера - защо в България" със завладяващите лектори Димитър Караиванов Дарин Маджаров Георги Бърдаров Евгени Борисов Геновева Христова Светлин Наков Андрей Давчев Николай Василев
Историята на Цветан Свиленски
Виж видео CV на първия български таксиметров шофьор в Япония - Цветан Свиленски.
25 години Асоциация на индустриалния капитал в България
От най-малкия, та до най-големия - всъщност всеки бизнес е представен в АИКБ. Повече от 10 хиляди компании, техни членове, искат да работят в предсказуема и прозрачна среда у нас. Асоциацията - представител на най-отговорната част от работодателите в България, се бори за бизнес по правилата, изисквайки еднакви правила за всички.
Виж още

21 ПРИЧИНИ ДА ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ

6
Еп. 21 | ФИНАЛЪТ
В последния епизод от нашата поредица задаваме само 1 въпрос - “Защо в България?”!
Еп. 20 | Иван и Андрей - Братя по Сърце
Знаем ги като продуценти, ТВ водещи и създатели на “Междинна станция”. Свързваме ги с форматите “Фермата”, “Сблъсък”, “Къртицата”. Винаги са представлявали интерес за зрителите си с активните дейности, които развиват.
Еп. 19 | Христина Томанова - Най-голямото усилие е да мислиш!
Тя е отдаден на възпитаниците си учител от един малък град - Карлово. През годините е срещала стотици хора и на всекиго от тях е дала част от себе си безкористно, за да му помогне да израсне като личност.
Еп. 18 | Българска История - Време е да поемем лична отговорност!
Те са създатели на най-посещаваната историческа платформа в България. Те вярват, че именно историята дава стабилната основа за изграждането на национално самосъзнание. Те са издали над 60 книги, следвани са от стотици хиляди последователи в различните платформи и ни връщат вярата в Родината с всичките си дейности.
Еп. 17 | Патрик Смитьойс - България е последната крепост на нормалността!
Той е общественик, предприемач, природозащитник, създател на документални филми. Той кара много от българите да се замислят за редица проблеми, въпреки че самият той не е българин,… а нидерландец - Патрик Смитьойс.
Еп. 16 | Пенка Минчева - Запази детето в себе си!
Тя се казва Пенка и е от Дъбене, а творчеството е нейната е страст… И не, не сме се объркали с еп. 5 от видео поредицата ни, в който ви запознахме с друга Пепи от същото място. Днес ще видите историята на друг талант - Пенка Минчева.
Еп. 15 | Теодосий Теодосиев - Трябва да станем като спартанци!
Срещата ни с Тео даде отговорите на много въпроси и ни накара да се замислим за случващото се наоколо. “Формулата на успеха е простичка: много работи и малко се жали! Иска се колосална обща култура!”
Еп. 14 | Историята на група DUST
Продуцират се сами и така записват своя дебютен албум “Ard Erra”,…познайте къде - в килера на вокалиста! Звучи като приказка, но всъщност въображението и талънтът им наистина раждат една магична приказка за доброто и злото, която оживява в песните им.
Виж още