Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Навиците на успеха

1
Навиците на успеха - еп. 7 - Невен Дилков
Невен Дилков е предприемач, за когото авантюрите се начин на живот. Той кара каяк по Околовръстния път на София и рискува живота си в най дълбоката пещера в света.
Навиците на успеха - еп. 6 - Вера Тинкова
Вера Тинкова е амбициозна дама, която търси удоволствието в нещата, с които се захваща. Тя определя себе си като вечно търсеща промяната, а нейните навици ѝ помагат да се концентрира върху важните неща.
Навиците на успеха - еп. 5 - Силвия Павлова
Как се изграждат бизнес отношения с 36 държави? Отговорът ще научите от рубриката "Навиците на Успеха", в която Силвия Павлова ще разкаже за своята компания за био козметика.
Навиците на успеха - еп. 4 - Боряна Узунова
Боряна Узунова завършва хонконгския университет за наука и технологии и вече има в портфолието си няколко успешни бизнеспроекти в сферата на устоичивата мода и екологията, както в Азия, така и в Европа.
Навиците на успеха - еп. 3 - Александър Ковачев
Александър Ковачев е успешен интериорен дизайнер и носител на десетки награди.
Навиците на успеха - еп. 2 - Васил Терзиев
Наш гост беше и Васил Терзиев, който разказа как се създава компания за милиони.
Навиците на успеха - еп. 1 - Стефан Григоров
Първият гост е Стефан Григоров - ИТ предприемач, участник във Фермата 7 и част от лекторите на нашите събития.

Добрият пример

2
Историята на Антони Христов
Виж историята на Антони Христов за пътя до Холивуд и обратно. В продължение на 18 години той е художествен директор в едни от най-успешните филмови студиа отвъд океана.
Историята на Сандра Алексиева
Какво е успехът? Виж историята на Сандра Алексиева - собственик на един от най-големите кулинарни сайтове в България, за която успехът е начин на живот.
Историята на Антон Настев
Виж историята на Антон Настев, чиято страст към колелата го отвежда от състезателните писти до създаването на собствено производство на велосипедни рамки с капацитет над 250 хиляди бройки годишно.
Историята на Виктор Ерменков
Виж историята на програмиста Виктор Ерменков, който развива собствен бизнес за дигитализация на процеси в логистичния сектор.
Историята на Евгени Борисов
Виж личната история на Евгени за успешен бизнес, стартирал в малък офис и само с двама души, но развил се и извоювал своето място на картата сред международните компании.
Историята на Явор Николов
Виж историята на Явор за съзнателния избор да се върне в България след 15 години в чужбина и професионалните предизвикателства, които среща тук.
Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Светлана Савова
Вижте историята на Светлана Савова, която е част от екип българи, създал и разработил иновативни класни стаи. Започнали като стартъп преди няколко години, днес те се използват по целя свят.
Виж още

Градове

3
Стара Загора (Индустриална зона Загоре)
Главна цел на "Индустриална зона Загоре" е да изгради професионална общност от специалисти в различни области, като по този начин разкрие нови работни позиции. Разбери с какво още ще допринесе за развитието на община Стара Загора.
Стара Загора (инфраструктура)
Стара Загора се развива с бързи темпове, като проектите за обновяване на инфраструктурата и обществените места само доказват това. Те превръщат градът в още по-хубаво място за живот - за теб, за твеото семейство, за твойте приятели.
Сливен
Градът е люлка на българската индустрия от Освобождението насам и в него тече непрекъсната модернизация на местната инфраструктура, създаваща условия за растеж, инвестиции и отваряне на нови работни места.
Пловдив (технологична дестинация)
Пловдив в вторият по големина IT и аутсорсинг център в България. Това е най-бързо разрастващият се дял от местната икономика. Градът предлага добре развита среда за стартъпи и възможности за развитие на RND центрове.
Пловдив (инвестиционна дестинация)
Пловдив е „индустриалното сърце“ на България. Над 80 000 души в региона са заети в производствения отрасъл.
Бургас
Бургас е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България.
Пловдив (експати)
За 2019 г. град Пловдив има 7 500 нови граждани. В града живеят 18 000 експати и 3 300 чуждестранни студенти. Това видео ще те запознае с част от тях.
Пловдив (образование)
Пловдив е развит академичен център с 9 университета и 34 000 студенти. Той е единственият български град в глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО и е лидер в дигитализацията на учебния процес.
Виж още

Компании

4
Plovdiv Plaza Mall - Абитуриенти
Plovdiv Plaza Mall подема инициатива, която е в подкрепа на абитуриентите, които искат да се развиват.
М+С Хидравлик
„М+С Хидравлик“ с близо 60 годишна история се утвърдиха като лидер на пазара на хидравлични мотори и водещ производител на хидростатични сервоуправления, клапани, спирачки и аксесоари за тях.
Хидравлични елементи и системи
Хидравлични елементи и системи предлагат широка гама от продукти за високо-силови машини и съоръжения с международен сертификат за качество.
Елхим-Искра
Елхим-Искра с близо 60 години история, е лидер в производството на акумулаторни батерии - част от „Стара планина Холд“.
Уни Хоспитал
В МБАЛ "Уни Хоспитал" са водени от мисълта да предложат "Всичко за здравето под един покрив". Затова създават високотехнологична болница и събират екип от висококвалифицирани професионалисти, за да отговорят и на най-високите здравни изисквания.
Goldair Handling Bulgaria
Голдеър Хендлинг България осигурява пълно наземно обслужване за повече от 50 пътнически авиокомпани в София, Варна и Бургас. Обработване на полетните документи; високо квалифицирани Check In агенти; превоз на пътници и екипаж; пълно обгрижване на самолета, както и обработка, сортиране и товаро - разтоварване на багаж са само част от наземните услуги, които предоставяме.
Sanmina
Sanmina е глобалният лидер в създаването на електронни компоненти за най-иновативните компании в света! Може би не си чувал за тях. Но със сигурност си ги срещал - когато говориш по мобилния си телефон, когато използваш асансьора, караш колата си, или пък теглиш пари от банкомат. Когато сърфираш в интернет, летиш със самолет и дори когато си на медицински преглед.
УниКредит Булбанк
УниКредит Булбанк е една от водещите банки в България. Фокусът ѝ продължава да бъде ангажиментът на компанията да подпомага развитието и благосъстоянието на служителите и да осигурява иновативна, приобщаваща и възнаграждаваща работна среда, в която всички да се чувстват ангажирани и да работят активно.
Виж още

Истории на служители

5
Мирослава Манавски, Coca-Cola HBC
Мирослава Манавски работи в „Кока-Кола ХБК“. Позицията ѝ е конфигурейшън лидер. Тя създава база данни за „Кока-Кола ХБК“, в която фигурират абсолютно всички активи на компанията.
семейство Хамуде, Уни Хоспитал
Това са Марина и Салим, семейство Хамуде. Живеят и работят в Панагюрище, като лекари. Заедно са от 14 години. Уни Хоспитал им дава възможността да се развиват професионално в България и не само в България, а и извън големите областни центрове.
Станислав Илиев, Coca-Cola HBC
Станислав Илиев е на 32 години. През 2011г. на база на резултати и проактивност му предлагат позицията, на която е в момента -регионален директор. Отговаря за екип от 90 човека и цялостното представяне на пазара в зона от 11 хиляди клиента.
Вяра Динева, Coca-Cola HBC
Вяра Динева е на 25 години и е част от семейството на "Кока-Кола ХБС", по-конкретно Произведствен център Банкя, където е производствен мениджър. Тя и екипа ѝ ежедневно се грижят да произвеждат минерална вода „Банкя“, която да достига до дома на техните консуматори.
Стефан Петков, УниКредит Булбанк
Стефан започва своя път като проджект мениджър в "УниКредит", а днес оглавява цял екип. Банката помага кариерното му развитие, като го изпраща да работи по проект във Виена. Днес той иска да мотивира повече хора да се връщат в България, за да допринесат за нейнито развитие.
Катя Зойкова, УниКредит Булбанк
Катя е само на 24 години, когато започва кариерния си път в „УниКредит Булбанк“. Компанията ѝ предлага редица възможности за обучения и развитие. Тя решава да приложи в България натрупания в чужбина опит.
Александър Литов, IBM
Александър Литов е живял 8 години извън България, в различни части на света. Решава да потърси по-стабилна кариера и вече четири години е част от екипа на IBM, където заема позиция мениджър клиентски услуги.
Кристиана Николова, IBM
Кристиана работи в IBM от седем години и за нея работата е призвание. Тя намира мотивация в удовлетворението на клиентите, а през свободното й време стихията й е готварството.
Виж още

Новини

6
"Живот и кариера - Защо в България" - предстои в София
Ние, Bulgaria Wants You, ДНК – Движение за национална кауза и Economic.bg ще обединим усилия да реализираме целодневния форум София: Живот и кариера – защо в България? в две части: Национална дискусия "Демографията няма цена" (вход само с покани, ще се излъчва онлайн) сутринта и Кариерно изложение (вход свободен с предварителна регистрация) следобед на 9 юни 2022 г. в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Ела да потърсим заедно твоите причини да останеш.
"Живот и кариера - Защо в България" - предстои в Бургас и Пловдив
България много, много те иска! Избрани моменти от Събитието "Живот и кариера - защо в България" със завладяващите лектори Димитър Караиванов Дарин Маджаров Георги Бърдаров Евгени Борисов Геновева Христова Светлин Наков Андрей Давчев Николай Василев
Историята на Цветан Свиленски
Виж видео CV на първия български таксиметров шофьор в Япония - Цветан Свиленски.
25 години Асоциация на индустриалния капитал в България
От най-малкия, та до най-големия - всъщност всеки бизнес е представен в АИКБ. Повече от 10 хиляди компании, техни членове, искат да работят в предсказуема и прозрачна среда у нас. Асоциацията - представител на най-отговорната част от работодателите в България, се бори за бизнес по правилата, изисквайки еднакви правила за всички.
"Кариера и живот - Защо в България" в София - предстои
Ще ви очакваме в Sofia Event Center, за да ви срещнем с едни от най-вдъхновяващите българи, които ще споделят своите истории за успеха и ще дадат ценни съвети как да се реализираш и да бъдеш щастлив в родината.
Bulgaria Wants You - Кариера и живот в България
Намери причина да се върнеш или да останеш на www.bulgariawantsyou.com Нови възможности за бизнеса и теб.
Намери своята мечтана работа
Виж видео визитката на мениджъра на Bulgaria Wants You Моника Иванчовска.
RE:TURN – серия от събития на източния бряг в САЩ (2019)
Събитията в САЩ на RE:TURN се организират от Българската асоциация за рисков капитал (BVCA) Научете повече за инициативата на https://return.bg/
Виж още