Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Добрият пример

1
Историята на Антони Христов
Виж историята на Антони Христов за пътя до Холивуд и обратно. В продължение на 18 години той е художествен директор в едни от най-успешните филмови студиа отвъд океана.
Историята на Антон Настев
Виж историята на Антон Настев, чиято страст към колелата го отвежда от състезателните писти до създаването на собствено производство на велосипедни рамки с капацитет над 250 хиляди бройки годишно.
Историята на Сергей Петров
Загубата на пчелите е едно от големите световни екологични предизвикателства, но Сергей Петров има повече от успешно решение на проблема с опазването им.
Историята на Михаела Савова
Михаела Савова е основател на платформата за лидери, която със своите ежемесечни събития дава поне по една причина на младите българи да останат у дома. За нея България е единственото място на света, където може и иска да успява.
Историята на Десислава Николова
Виж историята на Десислава Николова, която се връща от Китай, за да създава своите електрически скутери тук, в България.
Историята на Иван Шумков
Доц. д-р. арх. Иван Шумков се върна от Ню Йорк, за да вгради знанията и уменията си в модерни, подредени и зелени градове на бъдещето.
Историята на Божидар и Боян
Виж България през очите на двама млади предприемачи. Водени от страстта си по колоезденето, Божидар и Боян създават специален заключващ механизъм за велосипеди без аналог в целия свят.
Историята на Мария и Венсан
Българо-френска история за една фабрика за шоколад, намираща се в Пловдив и даваща кураж, че добрите идеи могат да бъдат успешно реализирани тук, в България.
Историята на Никол Илиева
Виж България през погледа на Никол Илиева, която е работила на високи позиции за едни от най-интересните автомобилни брандове в света, но избира пътя обратно към родината.
Историята на Боян Георгиев
Виж България през очите на Боян Георгиев, който след дълги години живот в Америка, изоставя работещ бизнес във Вегас, за да се прибере и да отглежда тук микрорастения.
Историята на Борис Колев
Борис Колев създава първата си компания на 18 години. От тогава е стартирал над 15 социални компании и брандове, заради което е познат като социален предприемач, а личността му е призната по целия свят.
Bulgaria Wants You - Поеми в нова посока
Щастлив ли си с живота си дотук? Отговора знаеш само ти. Тази година повече от всякога имаш шанс да поемеш в нова посока.
Историята на Радостин Стефанов
Радостин е млад инженер, чиято разработка изглежда като част от сценария на научно-фантастичен филм. Какво е биопринтер и как се принтира човешка кост, разбери лично от него.
Историята на Сандра Алексиева
Какво е успехът? Виж историята на Сандра Алексиева - собственик на един от най-големите кулинарни сайтове в България, за която успехът е начин на живот.
Историята на Виктор Ерменков
Виж историята на програмиста Виктор Ерменков, който развива собствен бизнес за дигитализация на процеси в логистичния сектор.
Историята на Светлана Савова
Вижте историята на Светлана Савова, която е част от екип българи, създал и разработил иновативни класни стаи. Започнали като стартъп преди няколко години, днес те се използват по целя свят.
Историята на Виктория Викторова
Виктория Викторова е млад български предприемач. Нейният най-нов проект е социална придобивка, която всеки работодател може да осигури на служители си с цел превенция и помощ за психичното здраве.
Историята на Светла Лесова
Повече от 20 години Светла Лесова катери корпоративната стълба в някои от най-големите световни брандове. Към днешна дата тя е собственик на компания, която произвежда честни натурални напитки тук, в България.
Историята на Георги Къдрев
Виж историята на Георги Къдрев, за когото пандемията от коронавирус идва не като препятствие, а като мотивация да измисли технологично решение, за да може всеки да следи здравословното си състояние от вкъщи чрез приложение на телефона си.
Историята на Кристина Чачева
История за мечтата, призванието и пътя към дома. Д-р Чачева избира да се върне в България след 15 години работа и реализирани успехи в Германия.
Историята на Явор Николов
Виж историята на Явор за съзнателния избор да се върне в България след 15 години в чужбина и професионалните предизвикателства, които среща тук.
Историята на Тодор и Мелиса
Каква е връзката между Napa Valley и „Капана“ и защо избират Пловдив пред всяко друго място по света – вижте в кулинарната история на Тодор и Мелиса.
Историята на Андрей Давчев
Вижте историята на един човек, за когото пътят на успеха започва в престижен университет в Щатите, минава през Уолстрийт и мениджърски позиции в търговски гиганти, но засега спира тук - където твърди, че е най-щастлив и полезен.
Историята на Джузепе Де Франческо
История за пътя между Италия и България и как един сицилианец започва да нарича себе си пловдивчанин.
Историята на Евгени Борисов
Виж личната история на Евгени за успешен бизнес, стартирал в малък офис и само с двама души, но развил се и извоювал своето място на картата сред международните компании.
Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Марияна Филипова
Д-р на науките Марияна Филипова с лекота отхвърля изключително привлекателно предложение да преподава в чужбина. Тя сбъдва мечтата си тук, в България, като създава своя собствена иновативна образователна система.
Историята на Ясен, Елена и Искрен
Ясен, Елена и Искрен се запознават на предприемаческа програма в САЩ, но твърдо решават да приложат наученото в родината си. Днес те се радват на успешна компания, а продуктът им покорява европейските пазари.
Историята на Иван Георгиев
Виж успешната история на предприемача Иван Георгиев, според когото “човек се развива винаги по-добре, когато е в дома си”.
Историята на Колорадо Старк
Историята на Колорадо Старк и неговия успешен бизнес, започнал в едно мазе в Куинс. Днес той нарича България свой бизнес-партньор, а Пловдив става негов дом.
Историята на Геновева Христова
Виж любопитната история на едно момиче, тръгнало по своя път от варненския квартал "Владиславово" и стигнало до престижната корица на "Форбс".
Историята на Кристиан и Валентина
Защо в Аканджиево животът носи повече щастие от живота в Ню Йорк и как от фотомодел се става модел за подражание.
Историята на Георги Стрезов
Георги Стрезов успява да привлече погледите на световния музикален филмов пазар без да напуска родината. Композира, оркестрира и записва музика за едни от най-големите продукции у нас и по света от своето студио в София.
Историята на националния ни треньор Весела Димитрова
Весела Димитрова не е само треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика. Тя е треньор по благородство, родолюбие и дисциплина на духа. И иска да успява тук, в България.
Историята на предприемача Калоян Георгиев
Докъде можеш да стигнеш, ако първият ти хонорар е... прасе. Калоян Георгиев е предприемач с 20 години опит в проекти, свързани със здравеопазването, здравното осигуряване и Fintech. Вярва си “до странни нива” и винаги успява да печели. Дори когато се проваля.
Историята на Свилен и Константин от Дронамикс
Маршруткаджии в небето, братята мечтатели или просто the sky is the limit – историята на Косьо и Свилен.
Историята на Дарин Маджаров от Уча.се
Как една обида може да ти покаже, че си на прав път, вижте в историята на основателя на онлайн платформата с видео уроци Уча.се Дарин Маджаров.
Историята на предприемача Владимир Давчев
Съоснователят на Bulgaria Wants You Владимир Давчев не използва никога думата “проблем”. В неговия речник думата е “предизвикателство”.
Историята на Райчо Райчев
Какво свързва една изцяло българска компания в общи проекти с Европейската космическа агенция, NASA и SpaceX, разбери лично от създателя ѝ Райчо Райчев.

Градове

2
Сливен
Градът е люлка на българската индустрия от Освобождението насам и в него тече непрекъсната модернизация на местната инфраструктура, създаваща условия за растеж, инвестиции и отваряне на нови работни места.
Пловдив (технологична дестинация)
Пловдив в вторият по големина IT и аутсорсинг център в България. Това е най-бързо разрастващият се дял от местната икономика. Градът предлага добре развита среда за стартъпи и възможности за развитие на RND центрове.
Бургас
Бургас е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България.
Пловдив (експати)
За 2019 г. град Пловдив има 7 500 нови граждани. В града живеят 18 000 експати и 3 300 чуждестранни студенти. Това видео ще те запознае с част от тях.
Пловдив (образование)
Пловдив е развит академичен център с 9 университета и 34 000 студенти. Той е единственият български град в глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО и е лидер в дигитализацията на учебния процес.
Пловдив (инвестиционна дестинация)
Пловдив е „индустриалното сърце“ на България. Над 80 000 души в региона са заети в производствения отрасъл.
Пловдив (туризъм)
Пловдив е една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната и динамично развиващ се културен и икономически център.
Варна
Икономиката на региона е добре представена на национално ниво, а малките и средни предприятия са предимно в сферата на услугите.
Стара Загора
Стара Загора е един от най-динамично развиващите се градове в България. Вижте какви условия за живот предлага общината.

Компании

3
Lidl Bulgaria
Лидл България е коректен работодател на над 3200 служители. В компанията могат да намерят реализация и перспектива специалисти от различни области.
Vivacom
През годините VIVACOM се утвърди и като социално-отговорна компания, инвестираща в развитието на обществото и бъдещите поколения. VIVACOM е сред най-големите работодатели в България.
IKEA Център за поръчки в Plovdiv Plaza Mall
В ИКЕА Център за поръчки Пловдив може да поръчаш артикули от пълния асортимент, наличен в ИКЕА онлайн магазин, които да бъдат доставени безплатно до Центъра за поръчки в Plovdiv Plaza Mall.
Bosch Engineering Center Sofia
В Бош Инженеринг Център София се разработват иновативни технологии за автомобилната индустрия в области като системи за помощ на водача, автоматизирано шофиране, изкуствен интелект (AI) и електромобилност.
АДРЕС Недвижими имоти
АДРЕС е най-голямата българска агенция за недвижими имоти в България.
CREDISSIMO
Credissimo e водеща ФинТех компания в сектора на небанковите финансови институции в страната. В сърцето й e заложен фокусът към нейните потребители и служители, защото те са основният движещ фактор и компанията е това, което е, благодарение на хората.
PERSENK - с грижа за теб
Хотелът предлага уютна атмосфера за всеки тип почивка, възможност за разнообразни забавления и преживявания за всяка възраст с многобройните си обекти и услуги.
Plovdiv Plaza Mall - С грижа за нежния пол
Посетителите на Plovdiv Plaza Mall винаги се радват на особено внимание, но дамите заемат специално място в сърцето на търговския център.
Eurohold Bulgaria
Eurohold is one of the leading public companies in Bulgaria, with its shares traded on the Bulgarian Stock Exchange.
Пощенска банка
Ако избереш да се присъединиш към отбора на Пощенска банка, ще бъдеш част от компания с успешна 30 годишна история и ще влезеш в екип от новатори и съмишленици, които създават бъдещето заедно!
Sutherland Bulgaria
Съдърланд е световен лидер в трансформацията на бизнес процеси с над 60 офиса в 20 страни.
Mr.Bricolage
Mr.Bricolage – 20 години грижа за дома и градината в България.
Cargill Bulgaria
Cargill оперира в България от 2006 г. и има над 1250 служители в три структури.
СПА Хотел Персенк
СПА хотел ПЕРСЕНК и Термален аквапарк ПЕРСЕНК се намират в изключително тих и красив регион, предлагащ на хората в града, освен работа, така и жадуваното от всички спокойствие за тях и семействата им.
BILLA, Учебен център Варна
Защото Била дава възможност на всички, а ние сме школа за експерти!
ЗГП - Завод за горещо поцинковане
Фирмата е лидер на пазара у нас, базирайки се на технологични иновации, качество и обем на произведената продукция, и развитие на човешките ресурси.
Plovdiv Plaza Mall
Търговският център планира да отвори своята офис част и да превърне част от сградата в бизнес парк, който да стимулира чуждестранни инвеститори, които да отворят нови работни места и да разраснат своята дейност.
Cremio
КРЕМИО EАД е предпочитан партньор при производството на продукти под частни марки за вътрешния и външния пазар.
BILLA България
Фирмата е лидер на пазара у нас, базирайки се на технологични иновации, качество и обем на произведената продукция, и развитие на човешките ресурси.
BILLA България, Норберт Мисбрандт
Била е една от първите международни вериги за продажби на дребно, която стъпва на българският пазар.
Kaufland България
Търговската верига ежедневно работи за удовлетвореността на клиентите, като им предлага огромно разнообразие от качествени и свежи продукти на изгодни цени, както и удобно и лесно пазаруване. 
Еврохолд България
Еврохолд България е една от водещите публични компании, чийто акции се търгуват на Българска Фондова Борса - София.
Юпитер 05
Дейността на „Юпитер 05“ ООД е изключително отговорна и е пряко свързана с приоритетната за страната област – превенция на произшествията по пътищата и осигуряване на високо ниво на пасивна пътна безопасност.
Sutherland, Димитър Гълъбов
Съдърланд България счита, че служителите й са един от най-важните фактори за успеха и компанията непрекъснато ги стимулира да се развиват.
CTeam
Cteam е водеща регионална HR фирма в България, Румъния, Сърбия и Молдова. Тя предлага пълния пакет от HR услуги включително подбор, лизинг на персонал и временна заетост, обучения, проучване на заплатите и изготвяне на индивидуален личностен профил.
Cargotec
Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) е световен лидер в предоставянето на интелигентни услуги и решения за обработка на товари.
EVN България
Част от австрийския концерн EVN. В България компанията развива социална отговорност в областите образование и екология и дава възможност на служителите си да взимат участие в различни каузи и в работно време.
Асарел-Медет
„Асарел-Медет“ е предпочитан работодател, като е фактор за развитие и благополучие на региона.

Истории на служители

4
Kaufland България, Пламена Димитрова
За Пламена България е дом, сигурност, свобода, а в Кауфланд открива добра възможност за своето професионално развитие.
Vivacom, Любомир Димитров
След 2 години в Япония, Любомир намира в работата си във Vivacom реализация и баланс между личния и професионалния живот.
Vivacom, Даниела Милева
Вече 8 години Даниела е част от екипа на Vivacom, където се чувства най-щастлива и удовлетворена.
CEZ Group, Николай Гавазки
CEZ Group е един от най-големите инвеститори и работодатели в страната. Николай Гавазки е част от екипа от 3 300 професионалисти в компанията.
Симеон Шопкин, Лидл
Симеон Шопкин е Групов ръководител в Логистичния център на Лидл в Равно Поле. Избира да работи в компанията, защото тя му позволява да превърне дипломната си работа от лист хартия в нещо приложимо - разработва Система за проследимост на амбалаж с цел многократна употреба.
Георги Руков \ George Roukov, CREDISSIMO
Георги Руков отговаря за Международното развитие на Кредисимо над 5г. Живял е 7г в Германия, но се завръща, виждайки много повече възможности за професионален растеж тук, в България. Вярва, че когато човек има желание, целите му са напълно постижими.
Анхелика Рамирес \ Angelika Ramires, CREDISSIMO
Анхелика е колумбийка, която живее тук от няколко години. В Кредисимо тя среща подкрепа, разбиране и възможност за развитие, а освен това може да взема и любимото си куче в офиса. Работата и доброто отношениие на хората я карат да приема България за свой дом и да се чувства щастлива!
Kaufland България, Славчо Славчев
Kaufland България e лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева.
Kaufland България, Вера Малчева
Kaufland България e лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева.
Bosch Engineering Center Sofia, Христо Арсов
Екипът на Инженерния център участва в повече от 40 международни проекта в сътрудничество с развойни екипи от Германия, САЩ, Унгария и Румъния.
Bosch Engineering Center Sofia, Петя Спасова
Петя Спасова работи като Requirement Engineer в Bosch Engineering Center Sofia. За нея това е мястото, където се чувства добре и може да бъде себе си.
CEZ Group, Антоанета Календерова
В ЧЕЗ България Антоанета Календерова намира добър партньор със сходни ценности, с когото вече 18 години израстват заедно.
Billa България, Жоро Димитров
За Жоро Димитров BIlla България е партньор, който му позволява да реализира мечтите си и да работи това, което му харесва.
Sutherland, Дамян Чанев
Какво е необходимо на един проект, за да бъде успешен и кои са трите качества за работа в екипа, от който е важна част Дамян, научи лично от него.
BILLA, Беата Уфнал-Хамбарджиева
Пристъпвайки за първи път прага на магазина никога не съм предполагала, че ще стигна до тази позиция.
Sutherland, Стефан Козовски
Това което отличава Sutherland България от много други фирми е не само коректността от работодателя към служителя,но и много социални придобивки.
BILLA, Даниела Железчева
Основана през далечната 1927 г., BILLA осигурява работа на над 360 000 души и управлява 15 700 магазина в 22 европейски страни.
Plovdiv Plaza Mall, Александрина Янева
България за мен е опората и двигателната сила, а точката и мястото в света, на които мога да се развивам и на които мога да допринеса най-много с усилията и качествата си.
Kaufland България, Кристина Косева
Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия с годишен оборот от близо 1,6 млрд. лева.
Kaufland България, Виктор Мерджанов
Днес Kaufland се нарежда сред водещите ритейл компании в Европа и има близо 1 300 хипермаркета и около 132 000 служители в осем европейски държави, като се подготвя за навлизане и на пазара в Австралия.
Sutherland, Ниту Патак
Съдърланд България счита, че служителите й са един от най-важните фактори за успеха и компанията непрекъснато ги стимулира да се развиват.
Еврохолд България - служители
„Еврохолд България” АД обслужва повече от 3 млн. клиенти и има над 3800 служители.
Sutherland, Лили Йорданова
За мен България е място на което можеш да успееш и можеш да имаш един изключително комфортен начин на живот ,заобиколен от близките си ,без да се налага да хващаш три часови полети за да ги видиш.
Мебели Виденов, Стефан Янков
Bulgaria Wants You - Кариера и живот в България. Намери причина да се върнеш или да останеш на www.bulgariawantsyou.com. Нови възможности за бизнеса и теб.
EVN, Стефан Тоталов
Ние от EVN България сме част от голямото семейство на австрийския концерн EVN. Отличаваме се с постоянния си стремеж към качество, модернизация и достигане на световно утвърдени стандарти както в енергетиката, така и в сферата на устойчивото развитие.
EVN, Стефка Алексиева
На територията на България EVN развива дейност в областите разпре­деление и продажба на електрическа енергия, топлоснабдяване за град Пло­вдив, търговия с енергия и въглеродни емисии в страната и Югоизточна Европа, както и развитие на проекти в сферата на възобновяемите източници.
Cargotec, Пламена Денчева
Бизнес направленията на Cargotec - Kalmar, Hiab и MacGregor са пионери в своите области.
BILLA, Борислав Георгиев
BILLA е част от REWE Group, водеща компания в сферата на търговията и туризма в Германия и Европа.
Cargotec, Фемке Демюнк
Cargotec (Nasdaq Helsinki: CGCBV) е световен лидер в предоставянето на интелигентни услуги и решения за обработка на товари.

Новини

5
Стани Богат - скоро по bTV
Стани Богат - Ако знаеш верния отговор, запиши се за кастинг
Очаквайте скоро "Ергенът"
31-годишният Виктор Стоянов е „Ергенът“, чието сърце ще се опитат да пленят дамите в романтичното риалити по bTV
Голямата сцена те очаква
България Търси Талант - Запиши се за кастинг на talant.btv.bg/casting
Bulgaria Wants You - Събитие Юни 2021
България много, много те иска! Избрани моменти от Събитието "Живот и кариера - защо в България" със завладяващите лектори Димитър Караиванов Дарин Маджаров Георги Бърдаров Евгени Борисов Геновева Христова Светлин Наков Андрей Давчев Николай Василев
Видео CV Цветан Свиленски
Виж видео CV на първия спечелил - Цветан Свиленски.
Bulgaria Wants You - Кариера и живот в България
Намери причина да се върнеш или да останеш на www.bulgariawantsyou.com Нови възможности за бизнеса и теб.
Искаш ли професионално видео CV като това на мениджъра на Bulgaria Wants You?
С него ще увеличиш шанса си за получаване на така мечтаната работа. Качи свое видео по време на регистрация или редактирай профила си в сайта и можеш да спечелиш видео визитка също като тази на мениджъра на Bulgaria Wants You Моника Иванчовска.
"Кариера и живот - Защо в България" в София - предстои
Ще ви очакваме в Sofia Event Center, за да ви срещнем с едни от най-вдъхновяващите българи, които ще споделят своите истории за успеха и ще дадат ценни съвети как да се реализираш и да бъдеш щастлив в родината.
RE:TURN – серия от събития на източния бряг в САЩ (2019)
Събитията в САЩ на RE:TURN се организират от Българската асоциация за рисков капитал (BVCA) Научете повече за инициативата на https://return.bg/
RE:TURN – серия от събития на западния бряг в САЩ (2019)
Събитията в САЩ на RE:TURN се организират от Българската асоциация за рисков капитал (BVCA) Научете повече за инициативата на https://return.bg/