News

< Back
25.09.2023

Георги Тошев е лектор на Bulgaria Wants You във Виена

Георги Тошев

Първото събитие „Кариера и живот – защо в България? “ в Австрия е на 4 ноември

На 4 ноември във Виена ще се състои първото събитие на Bulgaria Wants You в Австрия. Присъствието на „Кариера и живот – защо в България?“ е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата. 

По време на форума българската общност в Австрия ще може да се срещне освен с Иван Христов и Андрей Арнаудов и с редица други популярни и успели българи. Първият от тях е футболистът Стилиян Петров, а днес официално бе обявено и името на журналиста Георги Тошев. Той приема поканата да бъде мотивационен лектор на Платформата за втори път с думите:„Последователността е пътят към промяната. Ако не променям себе си, няма как да променя средата и другите.“ Като един истински гражданин на света, той е посетил повече от 180 държави, но избира да живее в роднината си.

Темата за българите по света ме вълнува от 30 години. Като един неуспял емигрант, който е обиколил цялото земно кълбо, осъзнавам все повече колко е важно да бъдем свободни в преместването си от град на град, от държава в държава. Единственото по-значимо, според мен, е не географското ни пребиваване, а чувството за принадлежност. Като българин и човек, избрал да живее и работи в България, вярвам, че ние можем да променяме средата така, че повече талантливи сънародници да намират своята пълноценна реализация в страната”, коментира журналистът.

Освен лекторски панел, на който гостите ще разказват своите трудности по пътя към успеха, ще има и много работодателски щандове на български и международни компании, които ще предлагат на място кариерно развитие в България. Актуална информация за програмата на събитието може да се открие на сайта на Платформата. 

Основни медийни партньори на „Кариера и живот – защо в България?“ са bTV, БТА, 24 часа и Economic.bg

Първото събитие „Кариера и живот – защо в България? “ в Австрия е на 4 ноемвриНа 4 ноември във Виена ще се състои първото събитие на Bulgaria Wants You в Австрия. Присъствието на „Кариера и живот – защо в България?“ е напълно безплатно, но изисква предварителна регистрация на сайта на платформата. По време на форума българската общност в Австрия ще може да се срещне освен с Иван Христов и Андрей Арнаудов и с редица други популярни и успели българи. Първият от тях е футболистът Стилиян Петров, а днес официално бе обявено и името на журналиста Георги Тошев. Той приема поканата да бъде мотивационен лектор на Платформата за втори път с думите:„Последователността е пътят към промяната. Ако не променям себе си, няма как да променя средата и другите.“ Като един истински гражданин на света, той е посетил повече от 180 държави, но избира да живее в роднината си.Темата за българите по света ме вълнува от 30 години. Като един неуспял емигрант, който е обиколил цялото земно кълбо, осъзнавам все повече колко е важно да бъдем свободни в преместването си от град на град, от държава в държава. Единственото по-значимо, според мен, е не географското ни пребиваване, а чувството за принадлежност. Като българин и човек, избрал да живее и работи в България, вярвам, че ние можем да променяме средата така, че повече талантливи сънародници да намират своята пълноценна реализация в страната”, коментира журналистът.Освен лекторски панел, на който гостите ще разказват своите трудности по пътя към успеха, ще има и много работодателски щандове на български и международни компании, които ще предлагат на място кариерно развитие в България. Актуална информация за програмата на събитието може да се открие на сайта на Платформата. Основни медийни партньори на „Кариера и живот – защо в България?“ са bTV, БТА, 24 часа и Economic.bg