Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Градове

Пловдив (инвестиционна дестинация)
Пловдив е „индустриалното сърце“ на България. Над 80 000 души в региона са заети в производствения отрасъл.
Пловдив R&D
В Пловдив има над 30 научноизследователски центъра, много от които са част от местни производствени компании. Добре развитата мрежа от модерни изследователски центрове, лаборатории и научни институти допринася за постоянния ръст на заетите с научноизследователска и развойна дейност - в последните 7 години броят им се е увеличил над три пъти.
Стара Загора - Туризъм
Стара Загора е един от най-древните градове в света. Градът е атрактивна туристическа дестинация с богата история и паметници на културата от всички епохи.
Стара Загора - Изкуство и култура
Стара Загора се отличава с богато културно наследство, впечатляваща история и духовен принос. В града се намира едни от най-дълголетните театри в България и най-голямата опера на Балканския полуостров.
Габрово - възраждане на селата
В последните години населението на селата в община Габрово нараства. Младите хора са двигателят на тази промяна. Вижте историята на семейство Козареви, които след 6 години в Германия избират да се върнат и да се установят в село Овощарци.
Стара Загора (Индустриална зона Загоре)
Главна цел на "Индустриална зона Загоре" е да изгради професионална общност от специалисти в различни области, като по този начин разкрие нови работни позиции. Разбери с какво още ще допринесе за развитието на община Стара Загора.
Стара Загора (инфраструктура)
Стара Загора се развива с бързи темпове, като проектите за обновяване на инфраструктурата и обществените места само доказват това. Те превръщат градът в още по-хубаво място за живот - за теб, за твеото семейство, за твойте приятели.
Сливен
Градът е люлка на българската индустрия от Освобождението насам и в него тече непрекъсната модернизация на местната инфраструктура, създаваща условия за растеж, инвестиции и отваряне на нови работни места.
Пловдив (технологична дестинация)
Пловдив в вторият по големина IT и аутсорсинг център в България. Това е най-бързо разрастващият се дял от местната икономика. Градът предлага добре развита среда за стартъпи и възможности за развитие на RND центрове.
Бургас
Бургас е най-важният културен, стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център в Югоизточна България.
Пловдив (експати)
За 2019 г. град Пловдив има 7 500 нови граждани. В града живеят 18 000 експати и 3 300 чуждестранни студенти. Това видео ще те запознае с част от тях.
Пловдив (образование)
Пловдив е развит академичен център с 9 университета и 34 000 студенти. Той е единственият български град в глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО и е лидер в дигитализацията на учебния процес.
Варна
Икономиката на региона е добре представена на национално ниво, а малките и средни предприятия са предимно в сферата на услугите.
Пловдив (туризъм)
Пловдив е една от най-предпочитаните туристически дестинации в страната и динамично развиващ се културен и икономически център.
Стара Загора
Стара Загора е един от най-динамично развиващите се градове в България. Вижте какви условия за живот предлага общината.