Bulgaria wants you logo
Rotating arrow icon

Този профил е деактивиран.
Желаеш ли да активираш профила си отново?

Ще получиш имейл за активация

Видео

Добрият пример

Историята на Кийт Кели
Запознай се с емоционалната история на Кийт Кели – ирландец или както той сам се нарича „осиновен англичанин“, който преподава английски език на деца в града под тепетата.
Историята на Светлана Савова
Вижте историята на Светлана Савова, която е част от екип българи, създал и разработил иновативни класни стаи. Започнали като стартъп преди няколко години, днес те се използват по целя свят.
Историята на Марияна Филипова
Д-р на науките Марияна Филипова с лекота отхвърля изключително привлекателно предложение да преподава в чужбина. Тя сбъдва мечтата си тук, в България, като създава своя собствена иновативна образователна система.
Историята на Тодор и Мелиса
Каква е връзката между Napa Valley и „Капана“ и защо избират Пловдив пред всяко друго място по света – вижте в кулинарната история на Тодор и Мелиса.
Историята на Георги Стрезов
Георги Стрезов успява да привлече погледите на световния музикален филмов пазар без да напуска родината. Композира, оркестрира и записва музика за едни от най-големите продукции у нас и по света от своето студио в София.
Историята на Сергей Петров
Загубата на пчелите е едно от големите световни екологични предизвикателства, но Сергей Петров има повече от успешно решение на проблема с опазването им.
Историята на Ясен, Елена и Искрен
Ясен, Елена и Искрен се запознават на предприемаческа програма в САЩ, но твърдо решават да приложат наученото в родината си. Днес те се радват на успешна компания, а продуктът им покорява европейските пазари.
Историята на Антони Христов
Виж историята на Антони Христов за пътя до Холивуд и обратно. В продължение на 18 години той е художествен директор в едни от най-успешните филмови студиа отвъд океана.
Историята на Виктория Викторова
Виктория Викторова е млад български предприемач. Нейният най-нов проект е социална придобивка, която всеки работодател може да осигури на служители си с цел превенция и помощ за психичното здраве.
Историята на Михаела Савова
Михаела Савова е основател на платформата за лидери, която със своите ежемесечни събития дава поне по една причина на младите българи да останат у дома. За нея България е единственото място на света, където може и иска да успява.
Историята на Иван Георгиев
Виж успешната история на предприемача Иван Георгиев, според когото “човек се развива винаги по-добре, когато е в дома си”.
Историята на националния ни треньор Весела Димитрова
Весела Димитрова не е само треньор на националния ни отбор по художествена гимнастика. Тя е треньор по благородство, родолюбие и дисциплина на духа. И иска да успява тук, в България.
Историята на Десислава Николова
Виж историята на Десислава Николова, която се връща от Китай, за да създава своите електрически скутери тук, в България.
Историята на Светла Лесова
Повече от 20 години Светла Лесова катери корпоративната стълба в някои от най-големите световни брандове. Към днешна дата тя е собственик на компания, която произвежда честни натурални напитки тук, в България.
Историята на Сандра Алексиева
Какво е успехът? Виж историята на Сандра Алексиева - собственик на един от най-големите кулинарни сайтове в България, за която успехът е начин на живот.
Историята на Колорадо Старк
Историята на Колорадо Старк и неговия успешен бизнес, започнал в едно мазе в Куинс. Днес той нарича България свой бизнес-партньор, а Пловдив става негов дом.
Историята на Кристиан и Валентина
Защо в Аканджиево животът носи повече щастие от живота в Ню Йорк и как от фотомодел се става модел за подражание.
Историята на Иван Шумков
Доц. д-р. арх. Иван Шумков се върна от Ню Йорк, за да вгради знанията и уменията си в модерни, подредени и зелени градове на бъдещето.
Историята на Георги Къдрев
Виж историята на Георги Къдрев, за когото пандемията от коронавирус идва не като препятствие, а като мотивация да измисли технологично решение, за да може всеки да следи здравословното си състояние от вкъщи чрез приложение на телефона си.
Историята на Геновева Христова
Виж любопитната история на едно момиче, тръгнало по своя път от варненския квартал "Владиславово" и стигнало до престижната корица на "Форбс".
Историята на Божидар и Боян
Виж България през очите на двама млади предприемачи. Водени от страстта си по колоезденето, Божидар и Боян създават специален заключващ механизъм за велосипеди без аналог в целия свят.
Историята на Свилен и Константин от Дронамикс
Маршруткаджии в небето, братята мечтатели или просто the sky is the limit – историята на Косьо и Свилен.
Историята на Мария и Венсан
Българо-френска история за една фабрика за шоколад, намираща се в Пловдив и даваща кураж, че добрите идеи могат да бъдат успешно реализирани тук, в България.
Историята на Никол Илиева
Виж България през погледа на Никол Илиева, която е работила на високи позиции за едни от най-интересните автомобилни брандове в света, но избира пътя обратно към родината.
Историята на Антон Настев
Виж историята на Антон Настев, чиято страст към колелата го отвежда от състезателните писти до създаването на собствено производство на велосипедни рамки с капацитет над 250 хиляди бройки годишно.
Историята на Боян Георгиев
Виж България през очите на Боян Георгиев, който след дълги години живот в Америка, изоставя работещ бизнес във Вегас, за да се прибере и да отглежда тук микрорастения.
Историята на Кристина Чачева
История за мечтата, призванието и пътя към дома. Д-р Чачева избира да се върне в България след 15 години работа и реализирани успехи в Германия.
Историята на Виктор Ерменков
Виж историята на програмиста Виктор Ерменков, който развива собствен бизнес за дигитализация на процеси в логистичния сектор.
Историята на Борис Колев
Борис Колев създава първата си компания на 18 години. От тогава е стартирал над 15 социални компании и брандове, заради което е познат като социален предприемач, а личността му е призната по целия свят.
Историята на Дарин Маджаров от Уча.се
Как една обида може да ти покаже, че си на прав път, вижте в историята на основателя на онлайн платформата с видео уроци Уча.се Дарин Маджаров.
Bulgaria Wants You - Поеми в нова посока
Щастлив ли си с живота си дотук? Отговора знаеш само ти. Тази година повече от всякога имаш шанс да поемеш в нова посока.
Историята на Райчо Райчев
Какво свързва една изцяло българска компания в общи проекти с Европейската космическа агенция, NASA и SpaceX, разбери лично от създателя ѝ Райчо Райчев.
Историята на Евгени Борисов
Виж личната история на Евгени за успешен бизнес, стартирал в малък офис и само с двама души, но развил се и извоювал своето място на картата сред международните компании.
Историята на Андрей Давчев
Вижте историята на един човек, за когото пътят на успеха започва в престижен университет в Щатите, минава през Уолстрийт и мениджърски позиции в търговски гиганти, но засега спира тук - където твърди, че е най-щастлив и полезен.
Историята на Джузепе Де Франческо
История за пътя между Италия и България и как един сицилианец започва да нарича себе си пловдивчанин.
Историята на предприемача Калоян Георгиев
Докъде можеш да стигнеш, ако първият ти хонорар е... прасе. Калоян Георгиев е предприемач с 20 години опит в проекти, свързани със здравеопазването, здравното осигуряване и Fintech. Вярва си “до странни нива” и винаги успява да печели. Дори когато се проваля.
Историята на Радостин Стефанов
Радостин е млад инженер, чиято разработка изглежда като част от сценария на научно-фантастичен филм. Какво е биопринтер и как се принтира човешка кост, разбери лично от него.
Историята на Явор Николов
Виж историята на Явор за съзнателния избор да се върне в България след 15 години в чужбина и професионалните предизвикателства, които среща тук.
Историята на предприемача Владимир Давчев
Съоснователят на Bulgaria Wants You Владимир Давчев не използва никога думата “проблем”. В неговия речник думата е “предизвикателство”.