Новини

< Назад
28.03.2023

Университет в Пловдив е част от проект с 12 висши училища от различни държави

Медицински университет-Пловдив започва съвместна работа с още 12 висши училища от Западните Балкани по проект МАГНЕТ.

Проект МАГНЕТ е споразумение между Европейската изпълнителна агенция за образование и култура и 12 висши училища от Западните Балкани. Той е фокусиран най-вече върху педагогическите умения на всеки учител, като има за цел да обедини висшите учебни заведения чрез споделяне на общ модел за развитие и усъвършенстване на университетската педагогика. Дейността му ще се изразява в организиране на уебинари, присъствени срещи, конференции и семинари, чрез които да се разработват курсове за обучение спрямо нуждите и съвместната работа на партньорите

Проектът има срок за изпълнение от декември 2022г. до ноември 2025г., като първата присъствена среща между участниците се проведе още през м. февруари в Гърция.

Ръководител на екипа и координатор на проекта за България е проф. д-р Ани Белчева. Заедно със София Гонева, която е представител на програмата Еразъм офис в гр. Пловдив, присъстваха на срещата в Гърция.

Членовете на проекта получиха възможност за съвместна работа и открит диалог за методи за повишаване на качеството на преподаване и обучение във висшите заведения и за внедряване дейността на CTL.

LOGOS College University представиха Плана за действие по качеството, а представителите на университета в Патра представиха методология на проучването за анализ на нуждите.

В един от дните за среща се проведе и конференцията Democritus University of Thrace (Гърция), която е с тема „Цикли на обучение в Университетска педагогика”.

Проект МАГНЕТ има план да създаде центрове за преподаване, за разпространение на образователни материали, за учене и създаване на устойчива мрежа BalkaNetUP - Балканска мрежа, която е основен стълб за прилагането на Европейското пространство за висше образование. Това е нова инициатива, чрез която висшите училища ще могат да се споделят помежду си методи, инструменти и начини ча преподаване.

Медицински университет-Пловдив започва съвместна работа с още 12 висши училища от Западните Балкани по проект МАГНЕТ.Проект МАГНЕТ е споразумение между Европейската изпълнителна агенция за образование и култура и 12 висши училища от Западните Балкани. Той е фокусиран най-вече върху педагогическите умения на всеки учител, като има за цел да обедини висшите учебни заведения чрез споделяне на общ модел за развитие и усъвършенстване на университетската педагогика. Дейността му ще се изразява в организиране на уебинари, присъствени срещи, конференции и семинари, чрез които да се разработват курсове за обучение спрямо нуждите и съвместната работа на партньоритеПроектът има срок за изпълнение от декември 2022г. до ноември 2025г., като първата присъствена среща между участниците се проведе още през м. февруари в Гърция.Ръководител на екипа и координатор на проекта за България е проф. д-р Ани Белчева. Заедно със София Гонева, която е представител на програмата Еразъм офис в гр. Пловдив, присъстваха на срещата в Гърция.Членовете на проекта получиха възможност за съвместна работа и открит диалог за методи за повишаване на качеството на преподаване и обучение във висшите заведения и за внедряване дейността на CTL.LOGOS College University представиха Плана за действие по качеството, а представителите на университета в Патра представиха методология на проучването за анализ на нуждите.В един от дните за среща се проведе и конференцията Democritus University of Thrace (Гърция), която е с тема „Цикли на обучение в Университетска педагогика”.Проект МАГНЕТ има план да създаде центрове за преподаване, за разпространение на образователни материали, за учене и създаване на устойчива мрежа BalkaNetUP - Балканска мрежа, която е основен стълб за прилагането на Европейското пространство за висше образование. Това е нова инициатива, чрез която висшите училища ще могат да се споделят помежду си методи, инструменти и начини ча преподаване.