Новини

< Назад
02.03.2023

Турските инвестиции в България надхвърлят 1 млрд. евро

Над 2 200 турски фирми са избрали България

Директните турски инвестиции в България надхвърлят един милиард евро. Над 2 200 турски фирми са избрали България за предпочитано място за правене на бизнес, като те са едни от най-големите работодатели у нас. Това заяви служебният министърът на иновациите и растежа Александър Пулев при връчването на сертификат за инвестиция клас „А“ на г-н Хасан Шабанов и г-н Нурал Хюсеин, прокуристи на „Пашабахче България“ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на министерството, пише БТА.

Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Автоматизация и иновация на съществуващо предприятие“, който ще се реализира в град Търговище. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 28,5 млн. лв. Сертификатът е издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. 

 

Научи повече тук: https://businessnovinite.bg/bg-biznes/turskite-investicii-v-balgarija-nadhvarljat-1-mlrd-evro.html

Над 2 200 турски фирми са избрали БългарияДиректните турски инвестиции в България надхвърлят един милиард евро. Над 2 200 турски фирми са избрали България за предпочитано място за правене на бизнес, като те са едни от най-големите работодатели у нас. Това заяви служебният министърът на иновациите и растежа Александър Пулев при връчването на сертификат за инвестиция клас „А“ на г-н Хасан Шабанов и г-н Нурал Хюсеин, прокуристи на „Пашабахче България“ ЕАД, съобщиха от пресцентъра на министерството, пише БТА.Издаденият сертификат е за инвестиционния проект „Автоматизация и иновация на съществуващо предприятие“, който ще се реализира в град Търговище. Размерът на инвестицията, като обща стойност на материални и нематериални активи, възлиза на 28,5 млн. лв. Сертификатът е издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.  Научи повече тук: https://businessnovinite.bg/bg-biznes/turskite-investicii-v-balgarija-nadhvarljat-1-mlrd-evro.html