Новини

< Назад
24.04.2023

Корпоративната политика е решаваща за задържане на служителите

Фирмената култура е все по-важна за служителите – и може да бъде решаващ фактор за тези, които обмислят напускане или избор на нова работа. Проучване на LinkedIn установи, че огромното мнозинство (87%) от професионалистите от поколение Z са готови да напуснат работата си, ако ценностите на новата компания са по-близо до техния мироглед.

Данните на платформата показват още, че милениалите се чувстват по подобен начин. Когато се вземат предвид и двете групи, почти 9 от 10 професионалисти биха го направили, но цифрата пада до 7 от 10, когато говорим за поколение X.

LinkedIn определя поколението Z, като родени между 1997 и 2012 г., които в момента са в края на тийнейджърските си години или в началото на двадесетте си, а милениалите, като родени между 1981 и 1996 г., и сега са в края на двадесетте до началото на четиридесетте. Gen X обхваща родените между 1965 и 1980 г., които сега са в четиридесетте и края на петдесетте си години. 

По-младите поколения искат да работят за компании, в които могат да предизвикат промяна, където могат да направят разлика“, каза Джош Граф, управляващ директор за EMEA и LATAM в LinkedIn, пред CNBC.

Проучването, което се основава на 7317 респонденти в Обединеното кралство, Франция, Германия и Ирландия, също така установява, че 59% от европейските професионалисти не биха работили за компания, ако нейните ценности не съвпадат с техните лични. За 55% от анкетираните увеличението на заплатите не би било достатъчно, за да ги убеди да останат.

Научи повече тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/korporativnata-politika-e-reshavashta-za-zadyrjane-na-slujitelite 

Фирмената култура е все по-важна за служителите – и може да бъде решаващ фактор за тези, които обмислят напускане или избор на нова работа. Проучване на LinkedIn установи, че огромното мнозинство (87%) от професионалистите от поколение Z са готови да напуснат работата си, ако ценностите на новата компания са по-близо до техния мироглед.Данните на платформата показват още, че милениалите се чувстват по подобен начин. Когато се вземат предвид и двете групи, почти 9 от 10 професионалисти биха го направили, но цифрата пада до 7 от 10, когато говорим за поколение X.LinkedIn определя поколението Z, като родени между 1997 и 2012 г., които в момента са в края на тийнейджърските си години или в началото на двадесетте си, а милениалите, като родени между 1981 и 1996 г., и сега са в края на двадесетте до началото на четиридесетте. Gen X обхваща родените между 1965 и 1980 г., които сега са в четиридесетте и края на петдесетте си години. По-младите поколения искат да работят за компании, в които могат да предизвикат промяна, където могат да направят разлика“, каза Джош Граф, управляващ директор за EMEA и LATAM в LinkedIn, пред CNBC.Проучването, което се основава на 7317 респонденти в Обединеното кралство, Франция, Германия и Ирландия, също така установява, че 59% от европейските професионалисти не биха работили за компания, ако нейните ценности не съвпадат с техните лични. За 55% от анкетираните увеличението на заплатите не би било достатъчно, за да ги убеди да останат.Научи повече тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/korporativnata-politika-e-reshavashta-za-zadyrjane-na-slujitelite