Новини

< Назад
19.09.2022

СТАРТИРА КОНКУРСЪТ „КМЕТ НА ГОДИНАТА“ 2022

Стартира националният конкурс „Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците с гласуване в платформата Kmetnagodinata.bg .

Гласуването ще се проведе от 0.00ч. на 15 септември до 23.59 ч. на 30 септември, само от IP от адреси от България.

В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и длъжността кметове и предстоят частични местни избори.

Категориите в конкурса Кмет на годината 2022 са:

- Кмет на годината ;

- Кмет на гражданите;

- Смарт сити;

- Зелена община;

- Градска среда;

- Туризъм и култура;

- Развитие на спорта.

Всеки може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.

Регистрацията за гласуването става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.

Победителите във всяка категория ще са трима - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община - с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ от преброяването на населението през 2011 г.

Победителите в 10-ия юбилеен конкурс ще бъдат обявени на официалната церемония Кмет на годината 2022, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г. и ще бъде излъчена същата вечер по БНТ1 и БНТ 4.

Големите награди ще връчат президентът и вицепрезидентът на Република България г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, които ще са и специални гости на церемонията.

ДНК и Bulgaria Wants You подкрепят инициативата “Кмет на годината” 2022.
Медийни партньори на събитието са БНТ и БНР.

Стартира националният конкурс „Кмет на годината“ 2022, организиран от Kmeta.bg. В десетото юбилейно издание всички български граждани могат да оценят работата на градоначалниците с гласуване в платформата Kmetnagodinata.bg .Гласуването ще се проведе от 0.00ч. на 15 септември до 23.59 ч. на 30 септември, само от IP от адреси от България.В надпреварата участват всички 265-има кметове на общини в страната. Изключение тази година е направено само за общините Вълчидол, област Варна, и Разлог, област Благоевград, където в момента управляват и длъжността кметове и предстоят частични местни избори.Категориите в конкурса Кмет на годината 2022 са:- Кмет на годината ;- Кмет на гражданите;- Смарт сити;- Зелена община;- Градска среда;- Туризъм и култура;- Развитие на спорта.Всеки може да гласува за своя фаворит само в една от петте специализирани категории, както и да даде подкрепата си в една от двете основни категории – Кмет на годината или Кмет на гражданите.Регистрацията за гласуването става през профил в социалната мрежа Facebook, профил в Google или с друг имейл, като в последния случай вотът трябва да бъде потвърден през посочения имейл.Победителите във всяка категория ще са трима - за малка, средна и голяма община, според населението в нея. (Малка община - с население до 20 000 жители; Средна община – с население от 20 000 до 50 000 жители; Голяма община – с население над 50 000 жители). Типовете общини са определени според официалните данни на НСИ от преброяването на населението през 2011 г.Победителите в 10-ия юбилеен конкурс ще бъдат обявени на официалната церемония Кмет на годината 2022, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г. и ще бъде излъчена същата вечер по БНТ1 и БНТ 4.Големите награди ще връчат президентът и вицепрезидентът на Република България г-н Румен Радев и г-жа Илияна Йотова, които ще са и специални гости на церемонията.ДНК и Bulgaria Wants You подкрепят инициативата “Кмет на годината” 2022.Медийни партньори на събитието са БНТ и БНР.