Новини

< Назад
01.02.2023

Сокотаб чества своя 100-годишен юбилей

Socotab (Société Commerciale de Tabac) е компания с основна дейност преработка и търговия с тютюни, основана през 1923 година в Антверпен, Белгия. През 2023г., Сокотаб ще отпразнува стогодишния си юбилей.

През годините след създаването си, компанията разширява дейността си като понастоящем, притежава дъщерни дружества в България, Турция и Северна Македония, както и клон на българското поделение в Гърция.

Сокотаб присъства на българския пазар от 1972 година. Дъщерното дружество в България – Сокотаб ЕООД е основано през 1992 г., първоначално като търговска операция. През 2001 г. стартира изграждането на завод за преработка на ориенталски тютюн в землището на село Радиново, който започва работа през месец март 2003 г.

Компанията притежава най-съвременните съоръжения и обучени специалисти, нужни за прецизната обработка на тютюневите листа.

Socotab е част от Universal Leaf Tobacco Company Inc. САЩ - най-голямата компания в света, занимаваща се с тютюн.

При тях работят едни от най-добрите специалисти, а възможностите, които предлагат за развитие са в следните области:

  • Технология на тютюна
  • Агрономия
  • Електроинженерство
  • Машинно инженерство
  • Оператори на технологично оборудване
  • Логистика
  • Финанси и администрация

Тази година Сокотаб за първи път взима участие в Bulgaria Wants You и представя компанията на своя щанд в зала СИЛА на 11.02.2023г. Там очакват да се срещнат с хора, които искат да останат и да се развиват в България.

Socotab (Société Commerciale de Tabac) е компания с основна дейност преработка и търговия с тютюни, основана през 1923 година в Антверпен, Белгия. През 2023г., Сокотаб ще отпразнува стогодишния си юбилей.През годините след създаването си, компанията разширява дейността си като понастоящем, притежава дъщерни дружества в България, Турция и Северна Македония, както и клон на българското поделение в Гърция.Сокотаб присъства на българския пазар от 1972 година. Дъщерното дружество в България – Сокотаб ЕООД е основано през 1992 г., първоначално като търговска операция. През 2001 г. стартира изграждането на завод за преработка на ориенталски тютюн в землището на село Радиново, който започва работа през месец март 2003 г.Компанията притежава най-съвременните съоръжения и обучени специалисти, нужни за прецизната обработка на тютюневите листа.Socotab е част от Universal Leaf Tobacco Company Inc. САЩ - най-голямата компания в света, занимаваща се с тютюн.При тях работят едни от най-добрите специалисти, а възможностите, които предлагат за развитие са в следните области:Технология на тютюнаАгрономияЕлектроинженерствоМашинно инженерствоОператори на технологично оборудванеЛогистикаФинанси и администрацияТази година Сокотаб за първи път взима участие в Bulgaria Wants You и представя компанията на своя щанд в зала СИЛА на 11.02.2023г. Там очакват да се срещнат с хора, които искат да останат и да се развиват в България.