Новини

< Назад
08.03.2023

Шефове превръщат офиса в дом, за да върнат служители

„Домашната атмосфера“ предразполагат хората да се чувстват добре на работа.

Оказва се, че безплатният обяд, приятелските политики за кучета и дори личните асистенти може да не са достатъчни, за да привлекат работници обратно в офиса на пълен работен ден – поне не доброволно.

Сега главните изпълнителни директори, които плащат прекомерни наеми за офис пространство, имат нова идея: да оборудват тези пространства така, че да приличат на уютните домове, които работниците да не искат да напускат, пише finance.yahoo.com.

Подходът, наречен жилищно- комерсиален или „resimercial“, включва опит за създаване на „домашна атмосфера“, съобщи Рей А. Смит от Wall Street Journal. Това означава да замените бюрата и кабинките с по-привлекателни и удобни мебели, като плюшени дивани, килими, телевизори, фотьойли или дори камини. Тези настройки в идеалния случай биха преодолели голямата пропаст между комфорта на дома и традиционно студеното корпоративно работно място, пише той.

Тези видове удобства в офиса не са съвсем нови, но сега този стил може да се превърне в норма, каза Талия Олсън, базирана във Вашингтон интериорен дизайнер. „Много от това връща хората обратно в офиса, след като сме работили от вкъщи известно време, така че защо да не проектираме пространство, което създава това усещане?“, казва тя.

Научи повече тук

„Домашната атмосфера“ предразполагат хората да се чувстват добре на работа.Оказва се, че безплатният обяд, приятелските политики за кучета и дори личните асистенти може да не са достатъчни, за да привлекат работници обратно в офиса на пълен работен ден – поне не доброволно.Сега главните изпълнителни директори, които плащат прекомерни наеми за офис пространство, имат нова идея: да оборудват тези пространства така, че да приличат на уютните домове, които работниците да не искат да напускат, пише finance.yahoo.com.Подходът, наречен жилищно- комерсиален или „resimercial“, включва опит за създаване на „домашна атмосфера“, съобщи Рей А. Смит от Wall Street Journal. Това означава да замените бюрата и кабинките с по-привлекателни и удобни мебели, като плюшени дивани, килими, телевизори, фотьойли или дори камини. Тези настройки в идеалния случай биха преодолели голямата пропаст между комфорта на дома и традиционно студеното корпоративно работно място, пише той.Тези видове удобства в офиса не са съвсем нови, но сега този стил може да се превърне в норма, каза Талия Олсън, базирана във Вашингтон интериорен дизайнер. „Много от това връща хората обратно в офиса, след като сме работили от вкъщи известно време, така че защо да не проектираме пространство, което създава това усещане?“, казва тя.Научи повече тук