Новини

< Назад
10.01.2023

Съвети на брокери: Как да си договорим по-изгоден наем?

Пазарът на жилища под наем в по-големите градове и особено в столицата бе изключително затруднен през последните няколко години за разлика от този за покупко-продажба на имоти. 

По време на пандемичната обстановка и особено на периодите с т.нар затваряне (локдаун) много хора напуснаха своите жилища под наем, за да се върнат по родните си места. Компаниите насърчаваха и понякога задължаваха своите служители да работят в режим на „хоум офис“. В този период от 2020г. насам стана популярна възможността особено за хората в IT индустрията да работят от където пожелаят и някои от тях се преместиха на морето, а други в планината. Дистанционната форма на обучение в университетите също накара голяма част от студентите да освободят квартирите в столицата.

„За да се договори изгоден наем или по-скоро, за да се постигнат взаимноизгодни условия и за двете страни в наемната сделка е добре да имаме предвид какви са очакванията на всяка страна и от какви рискове биха искали да се предпазят наемодателите, съответно наемателите“, казва Антон Андонов, изпълнителен директор на агенция „Ера“.

Повече можете да прочетете тук:

https://businessnovinite.bg/nedvizhimi-imoti/saveti-na-brokeri-kak-da-si-dogovorim-po-izgoden-naem.html?p=1#page_break_1 

Пазарът на жилища под наем в по-големите градове и особено в столицата бе изключително затруднен през последните няколко години за разлика от този за покупко-продажба на имоти. По време на пандемичната обстановка и особено на периодите с т.нар затваряне (локдаун) много хора напуснаха своите жилища под наем, за да се върнат по родните си места. Компаниите насърчаваха и понякога задължаваха своите служители да работят в режим на „хоум офис“. В този период от 2020г. насам стана популярна възможността особено за хората в IT индустрията да работят от където пожелаят и някои от тях се преместиха на морето, а други в планината. Дистанционната форма на обучение в университетите също накара голяма част от студентите да освободят квартирите в столицата.„За да се договори изгоден наем или по-скоро, за да се постигнат взаимноизгодни условия и за двете страни в наемната сделка е добре да имаме предвид какви са очакванията на всяка страна и от какви рискове биха искали да се предпазят наемодателите, съответно наемателите“, казва Антон Андонов, изпълнителен директор на агенция „Ера“.Повече можете да прочетете тук:https://businessnovinite.bg/nedvizhimi-imoti/saveti-na-brokeri-kak-da-si-dogovorim-po-izgoden-naem.html?p=1#page_break_1