Новини

< Назад
02.04.2023

ПРИНЦ КИРИЛ САКСКОБУРГГОТСКИ ОТКРИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФОРУМ ЗА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА

Днес в Лондон се провежда най-мащабният кариерен форум за българите в чужбина - „Кариера и живот – защо в България?“. Негови организатори са основателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието в сградата на Кралското географско дружество бе официално открито от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.

„Бях много развълнуван, когато получих поканата и научих за инициативата, за събитие, което разкрива възможностите в България. Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук.“ – сподели Кирил Сакскобургготски.

За събитието са регистрирани над 1200 българи, които живеят на Острова и проучват възможността да се върнат да живеят в България. Участие взeмат и най-отговорните работодатели у нас, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво. Представители на български и международни компании запознават присъстващите с  кариерните възможности и свободните работни позиции, с които разполагат.

Кулминацията на форума е лекторски панел, в който участие ще вземат както успели българи като футболистът Димитър Бербатов и актьорът Димитър Маринов, така и мениджъри от водещи компании и топ предприемачи.

Днес в Лондон се провежда най-мащабният кариерен форум за българите в чужбина - „Кариера и живот – защо в България?“. Негови организатори са основателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието в сградата на Кралското географско дружество бе официално открито от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.„Бях много развълнуван, когато получих поканата и научих за инициативата, за събитие, което разкрива възможностите в България. Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук.“ – сподели Кирил Сакскобургготски.За събитието са регистрирани над 1200 българи, които живеят на Острова и проучват възможността да се върнат да живеят в България. Участие взeмат и най-отговорните работодатели у нас, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво. Представители на български и международни компании запознават присъстващите с  кариерните възможности и свободните работни позиции, с които разполагат.Кулминацията на форума е лекторски панел, в който участие ще вземат както успели българи като футболистът Димитър Бербатов и актьорът Димитър Маринов, така и мениджъри от водещи компании и топ предприемачи.