Новини

< Назад
28.02.2023

От класната стая до дигиталната индустрия: Пътят до успеха на един 31-годишен търновец

Вдъхновяващите истории за успеха са навсякъде около нас и именно те внасят позитивизъм в живота ни. Такава е и историята на Александър Иванов, изпълнителен директор на дигитална агенция. Той е пример за млад човек и предприемач, който успява да извърви нелекия път до мястото, където е в момента. Със сила, с воля, с желание за развитие.

Иванов не е от хората, които се отказват лесно – точно обратното. Всички го наричат Даскал Алекс, защото успява да провокира всеки, до когото се докосне, да повярва в потенциала си. Пътят му започва като студент по финанси в Стопанската академия в Свищов, а по-късно става част и от голямата студентска организация AIESEC, където е зам.-председател. Това е етапът от неговия живот, в който той развива лидерските си качества, защото за първи път получава възможността да отговаря за голям екип от хора, който трябва да постигне някакви цели и да даде стойност.

През 2014 г., когато е едва на 23 години, Александър Иванов става преподавател в програмата на “Заедно в час”.

Това беше един порив, вътрешно усещане и нужда да дам възможност на децата, до които достигам, да имат вдъхновение, добър пример и да получат качествено образование, без значение кои са родителите им, каква е религията им, къде са израснали и т.н. Заради опита, който бях получил до онзи момент, и нещата, които бях научил, знаех, че мога да бъда полезен”, разказа той пред Economic.bg.

По думите му учителската професия го е научила на две фундаментални неща, които и до ден днешен използва в практиката си. На първо място, това са мениджърските умения, защото според него е едно и също да управляваш класна стая, в която има 20 ученици, и компания от 20 човека.

“Същото е, защото и в двата случая хората гонят заедно общи цели, имат мисия, трябва да са мотивирани. А ти трябва да им предоставяш ресурси, да идентифицираш лидерски качества”, каза той.

Другото качество, което Иванов развива, е емоционалната интелигентност. Той твърди, че това качество му помага да преценява хората и да вижда потенциала в тях.

След като програмата на “Заедно в час” приключва, Александър има възможността да остане в училище, но не го прави. Тогава той си обещава, че никога повече няма да работи в държавна институция.

Научи повече тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/ot-klasnata-staja-do-digitalnata-industrija-pytjat-do-uspeha-na-edin-31-godishen-tyrnovec

Вдъхновяващите истории за успеха са навсякъде около нас и именно те внасят позитивизъм в живота ни. Такава е и историята на Александър Иванов, изпълнителен директор на дигитална агенция. Той е пример за млад човек и предприемач, който успява да извърви нелекия път до мястото, където е в момента. Със сила, с воля, с желание за развитие.Иванов не е от хората, които се отказват лесно – точно обратното. Всички го наричат Даскал Алекс, защото успява да провокира всеки, до когото се докосне, да повярва в потенциала си. Пътят му започва като студент по финанси в Стопанската академия в Свищов, а по-късно става част и от голямата студентска организация AIESEC, където е зам.-председател. Това е етапът от неговия живот, в който той развива лидерските си качества, защото за първи път получава възможността да отговаря за голям екип от хора, който трябва да постигне някакви цели и да даде стойност.През 2014 г., когато е едва на 23 години, Александър Иванов става преподавател в програмата на “Заедно в час”.Това беше един порив, вътрешно усещане и нужда да дам възможност на децата, до които достигам, да имат вдъхновение, добър пример и да получат качествено образование, без значение кои са родителите им, каква е религията им, къде са израснали и т.н. Заради опита, който бях получил до онзи момент, и нещата, които бях научил, знаех, че мога да бъда полезен”, разказа той пред Economic.bg.По думите му учителската професия го е научила на две фундаментални неща, които и до ден днешен използва в практиката си. На първо място, това са мениджърските умения, защото според него е едно и също да управляваш класна стая, в която има 20 ученици, и компания от 20 човека.“Същото е, защото и в двата случая хората гонят заедно общи цели, имат мисия, трябва да са мотивирани. А ти трябва да им предоставяш ресурси, да идентифицираш лидерски качества”, каза той.Другото качество, което Иванов развива, е емоционалната интелигентност. Той твърди, че това качество му помага да преценява хората и да вижда потенциала в тях.След като програмата на “Заедно в час” приключва, Александър има възможността да остане в училище, но не го прави. Тогава той си обещава, че никога повече няма да работи в държавна институция.Научи повече тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/ot-klasnata-staja-do-digitalnata-industrija-pytjat-do-uspeha-na-edin-31-godishen-tyrnovec