Новини

< Назад
24.03.2023

От Харвард до Черни връх: Историята на Росен, който дава до 15 млн. евро на иновативни компании

BlackPeak Capital инвестира в компании на бъдещето 

Той е покорил много върхове - не само в планината, но и в света на инвестициите. И си е поставил цел - да завладее най-високите точки бизнеса в Югоизточна Европа.  

В рубриката ни ESG ви срещаме с Росен Иванов - основател на BlackPeak Capital. Компанията носи името Черни връх и това не е просто съвпадение.

Росен е страстен планинар, но от години изкачва най-високите точки в бизнеса. Прави го заедно с компаниите, на които фондът за дялови инвестиции помага да се развиват и да бъдат лидери на световно ниво.  

Той ми разказва за пътя си, а също и за амбициите на BlackPeak Capital, докато се радвам на гледката към Витоша от офиса му. В далечината, разбира се, е Черни връх.  

Интересът на Росен към привличането на инвестиции и изготвянето на финансови анализи за региона започва в Букурещ, където работи за Procter & Gamble след като завършва Американския университет в Благоевград през 2000 г.  

Научи повече тук: https://businessnovinite.bg/esg/blackpeak-capital.html 

BlackPeak Capital инвестира в компании на бъдещето Той е покорил много върхове - не само в планината, но и в света на инвестициите. И си е поставил цел - да завладее най-високите точки бизнеса в Югоизточна Европа.  В рубриката ни ESG ви срещаме с Росен Иванов - основател на BlackPeak Capital. Компанията носи името Черни връх и това не е просто съвпадение.Росен е страстен планинар, но от години изкачва най-високите точки в бизнеса. Прави го заедно с компаниите, на които фондът за дялови инвестиции помага да се развиват и да бъдат лидери на световно ниво.  Той ми разказва за пътя си, а също и за амбициите на BlackPeak Capital, докато се радвам на гледката към Витоша от офиса му. В далечината, разбира се, е Черни връх.  Интересът на Росен към привличането на инвестиции и изготвянето на финансови анализи за региона започва в Букурещ, където работи за Procter & Gamble след като завършва Американския университет в Благоевград през 2000 г.  Научи повече тук: https://businessnovinite.bg/esg/blackpeak-capital.html