Новини

< Назад
06.12.2022

Oбявите за работа в IT сектора спаднали с 1/3 за година

През последните 2 месеца сме свидетели на негативна тенденция, отчитат от HR компанията и кариерен сайт JobTiger. Редица реботодатели по света и в България все по-активно предприемат мерки за посрещане на една предизвикателна икономическа обстановка – свиване на бюджети, частично или цялостно замръзяване на подбор на нови кадри и дори, на места, освобождаване на служители и др.

Така през ноември 2022г. продължава да се наблюдава спад на обявите за работа във всички сектори. Това показва ежемесечният анализ на HR компанията и кариерен сайт JobTiger. Общият брой на предложенията е намалял с 4000 (-9%), като на годишна база те все още са с 2% повече спрямо ноември 2021 г.

Броят на обявите продължава да намалява във всеки един от секторите, а секторите с най-голям спад, можеш да научиш тук.

През последните 2 месеца сме свидетели на негативна тенденция, отчитат от HR компанията и кариерен сайт JobTiger. Редица реботодатели по света и в България все по-активно предприемат мерки за посрещане на една предизвикателна икономическа обстановка – свиване на бюджети, частично или цялостно замръзяване на подбор на нови кадри и дори, на места, освобождаване на служители и др.Така през ноември 2022г. продължава да се наблюдава спад на обявите за работа във всички сектори. Това показва ежемесечният анализ на HR компанията и кариерен сайт JobTiger. Общият брой на предложенията е намалял с 4000 (-9%), като на годишна база те все още са с 2% повече спрямо ноември 2021 г.Броят на обявите продължава да намалява във всеки един от секторите, а секторите с най-голям спад, можеш да научиш тук.