Новини

< Назад
08.03.2023

Ново проучване: Жените работят два месеца безплатно

Жените „работят безплатно близо два месеца“ годишно, според нов анализ, който разкрива 15% разлика в заплащането между половете и която се увеличава „драматично“, след като жените имат деца. 

Жените на трудов договор във Великобритания печелят средно 29 684 паунда на година, в сравнение с 35 260 паунда на година, печелени от мъжете, според анализа на официални данни от Конгреса на профсъюзите (TUC), цитиран от Guardian.

TUC каза, че това означава, че жените работят безплатно в продължение средно на 54 дни.

Джереми Хънт е подложен на натиск да финансира повече безплатни грижи за деца в бюджета си, на фона на нарастващите твърдения, че хроничният недостиг на работници, изострен от ставане на майките у дома, е помогнал за подхранването на инфлацията. Въпреки това се смята, че той е отхвърлил варианта за удължаване на 30 часа безплатни грижи за деца на една и две години в Англия заради големите разходи.

Научи повече тук.

Жените „работят безплатно близо два месеца“ годишно, според нов анализ, който разкрива 15% разлика в заплащането между половете и която се увеличава „драматично“, след като жените имат деца. Жените на трудов договор във Великобритания печелят средно 29 684 паунда на година, в сравнение с 35 260 паунда на година, печелени от мъжете, според анализа на официални данни от Конгреса на профсъюзите (TUC), цитиран от Guardian.TUC каза, че това означава, че жените работят безплатно в продължение средно на 54 дни.Джереми Хънт е подложен на натиск да финансира повече безплатни грижи за деца в бюджета си, на фона на нарастващите твърдения, че хроничният недостиг на работници, изострен от ставане на майките у дома, е помогнал за подхранването на инфлацията. Въпреки това се смята, че той е отхвърлил варианта за удължаване на 30 часа безплатни грижи за деца на една и две години в Англия заради големите разходи.Научи повече тук.