Новини

< Назад
02.05.2023

Най-трудният въпрос на интервю за работа, който задават в Amazon

Служителите за подбор на персонал в Amazon често задават по-сложни казуси за решаване

Amazon е една от най-търсените компании, за която хората искат да работят, но за да започнете кариерата си там, ще трябва да преминете прословутия строг процес на интервю.

Въпреки че ще срещнете някои класически въпроси за интервю, като „Разкажете ми за себе си“ и „Защо искате да работите тук?“, служителите за подбор на персонал в Amazon често ще ви задават по-сложни казуси за решаване, за да оценят по-добре вашия стил на работа и умения за решаване на проблеми.

Един въпрос винаги спъва кандидатите за работа, казва Джей Шанкар, вицепрезидент по глобалното набиране на таланти в Amazon Web Services – но ако отговорите добре, ще направите трайно впечатление. Той е: 

„Кое е най-иновативното нещо, което някога сте правили?“

Шанкар задава този въпрос, за да прецени колко добре даден кандидат отговаря на един от основните лидерски принципи на Amazon, „Измислете и опростете“.

Според уебсайта на Amazon: „Лидерите очакват и изискват иновации и изобретения от своите екипи и винаги намират начини да опростят процесите. Те са външно осъзнати, търсят нови идеи и не са ограничени от „не е измислено тук“.

Научете повече тук: https://businessnovinite.bg/bg-biznes/naj-trudnijat-vapros-na-intervju-za-rabota-kojto-zadavat-v-amazon.html 

Служителите за подбор на персонал в Amazon често задават по-сложни казуси за решаванеAmazon е една от най-търсените компании, за която хората искат да работят, но за да започнете кариерата си там, ще трябва да преминете прословутия строг процес на интервю.Въпреки че ще срещнете някои класически въпроси за интервю, като „Разкажете ми за себе си“ и „Защо искате да работите тук?“, служителите за подбор на персонал в Amazon често ще ви задават по-сложни казуси за решаване, за да оценят по-добре вашия стил на работа и умения за решаване на проблеми.Един въпрос винаги спъва кандидатите за работа, казва Джей Шанкар, вицепрезидент по глобалното набиране на таланти в Amazon Web Services – но ако отговорите добре, ще направите трайно впечатление. Той е: „Кое е най-иновативното нещо, което някога сте правили?“Шанкар задава този въпрос, за да прецени колко добре даден кандидат отговаря на един от основните лидерски принципи на Amazon, „Измислете и опростете“.Според уебсайта на Amazon: „Лидерите очакват и изискват иновации и изобретения от своите екипи и винаги намират начини да опростят процесите. Те са външно осъзнати, търсят нови идеи и не са ограничени от „не е измислено тук“.Научете повече тук: https://businessnovinite.bg/bg-biznes/naj-trudnijat-vapros-na-intervju-za-rabota-kojto-zadavat-v-amazon.html