Новини

< Назад
23.03.2023

Минималната заплата става 1038 лв. до две години

Това е част от прогнозата на финансовото министерство

От догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940 лева месечно, каза в интервю за БНР министърът на финансите Росица Велкова.

Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която се базира проектобюджетът за настоящата година, който ще бъде предложен на следващия парламент.

През 2025 година показателят ще се увеличи до 1038 лева, а година по-късно - до 1128 лева. За първи път приходите не са планирани консервативно, обясни още Велкова, но за да се подсигури финансовото министерство, ще предложи два буфера в Бюджет 2023:

Научи повече тук: https://businessnovinite.bg/bg-biznes/minimalnata-zaplata-stava-1038-lv-do-dve-godini.html 

Това е част от прогнозата на финансовото министерствоОт догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940 лева месечно, каза в интервю за БНР министърът на финансите Росица Велкова.Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която се базира проектобюджетът за настоящата година, който ще бъде предложен на следващия парламент.През 2025 година показателят ще се увеличи до 1038 лева, а година по-късно - до 1128 лева. За първи път приходите не са планирани консервативно, обясни още Велкова, но за да се подсигури финансовото министерство, ще предложи два буфера в Бюджет 2023:Научи повече тук: https://businessnovinite.bg/bg-biznes/minimalnata-zaplata-stava-1038-lv-do-dve-godini.html