Новини

< Назад
21.02.2023

Кюстендил привлича нова инвестиция за 20 млн. лв.

Кюстендил е напът да привлече световен лидер в производството на соларни панели. Българо-германската компания „АЕ Солар Хърайзън“ е насочила интереса си към града и е подала заявление за изграждане на завод в Индустриалната зона в с. Жиленци, съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Остава да изчистим последни детайли по предложението и да го предоставим на Общинския съвет. Инвестицията ще бъде над 20 милиона лева“, каза Паунов, цитиран от БТА.

Предприятието ще осигури 100 работни места. Според кмета за изграждането на комплекса ще бъдат нужни около 18 месеца. Инвеститорът ще закупи 50 дка земя на преференциална цена от 500 хил. лева. Той посочи, че очаква строителството да започне през лятото.

Повече можете да прочетете тук:

https://www.economic.bg/bg/a/view/kustendil-moje-da-privleche-investicija-za-20-mln-lv

 

Кюстендил е напът да привлече световен лидер в производството на соларни панели. Българо-германската компания „АЕ Солар Хърайзън“ е насочила интереса си към града и е подала заявление за изграждане на завод в Индустриалната зона в с. Жиленци, съобщи кметът на Кюстендил Петър Паунов.Остава да изчистим последни детайли по предложението и да го предоставим на Общинския съвет. Инвестицията ще бъде над 20 милиона лева“, каза Паунов, цитиран от БТА.Предприятието ще осигури 100 работни места. Според кмета за изграждането на комплекса ще бъдат нужни около 18 месеца. Инвеститорът ще закупи 50 дка земя на преференциална цена от 500 хил. лева. Той посочи, че очаква строителството да започне през лятото.Повече можете да прочетете тук:https://www.economic.bg/bg/a/view/kustendil-moje-da-privleche-investicija-za-20-mln-lv