Новини

< Назад
17.02.2023

Кулинарни номади: Нов шанс за среща с непознатата България

Дестинация за четири сезона. Това е мотото, под което България се рекламира по света и се опитва да наложи като тенденция. Въпреки това обаче до момента страната ни разчита основно на ски туристите и всички, които са решили да отидат на море на българското Черноморие. Все още липсва въпросната диверсификация на туристическия продукт, за която призовават от бранша.

Една от възможностите за развитие на туризма в България в посока, в която няма да бъде изцяло зависим от климатичните условия, е кулинарният туризъм. Именно в тази насока преди дни в Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) се проведе среща, на която бе обсъдено разработването на Маркетингова стратегия за достъп до пазари и реклама на българското вино.

„Документът се предвижда да е за срок от 3 години, като планираме и създаването на тематична работна група с представители на Министерството на туризма, Министерството на икономиката и бранша. Намеренията ни са да бъде направен и финансов анализ и да бъде осигурен бюджет за изпълнението ѝ“, поясни по време на срещата зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков. Той припомни, че Министерството на земеделието работи по създаването на дигитална карта на България, в която ще бъдат включени обектите за винен туризъм.

Хубава храна и интересни места

С идеята да помогнат за развитието на този сектор и да привлекат повече туристи в България Ния и Калина създават Food Nomads в края на 2022 г. Туристическата агенция се занимава с организирането на винени турове и екскурзии, посветени на хубавата храна и интересните места. 

Повече можете да прочетете тук:

 https://www.economic.bg/bg/a/view/novite-vyzmojnosti-pred-bylgarskija-turizym

 

Дестинация за четири сезона. Това е мотото, под което България се рекламира по света и се опитва да наложи като тенденция. Въпреки това обаче до момента страната ни разчита основно на ски туристите и всички, които са решили да отидат на море на българското Черноморие. Все още липсва въпросната диверсификация на туристическия продукт, за която призовават от бранша.Една от възможностите за развитие на туризма в България в посока, в която няма да бъде изцяло зависим от климатичните условия, е кулинарният туризъм. Именно в тази насока преди дни в Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) се проведе среща, на която бе обсъдено разработването на Маркетингова стратегия за достъп до пазари и реклама на българското вино.„Документът се предвижда да е за срок от 3 години, като планираме и създаването на тематична работна група с представители на Министерството на туризма, Министерството на икономиката и бранша. Намеренията ни са да бъде направен и финансов анализ и да бъде осигурен бюджет за изпълнението ѝ“, поясни по време на срещата зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков. Той припомни, че Министерството на земеделието работи по създаването на дигитална карта на България, в която ще бъдат включени обектите за винен туризъм.Хубава храна и интересни местаС идеята да помогнат за развитието на този сектор и да привлекат повече туристи в България Ния и Калина създават Food Nomads в края на 2022 г. Туристическата агенция се занимава с организирането на винени турове и екскурзии, посветени на хубавата храна и интересните места. Повече можете да прочетете тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/novite-vyzmojnosti-pred-bylgarskija-turizym