Новини

< Назад
03.11.2022

КСБ връчи строителните „Оскар“-и за 2021 г.

Камарата на строителите в България (КСБ) връчи отличията на най-добрите компании в сектора за 2021 г. Това стана на церемония по повод Деня на строителя, на която КСБ отбеляза и 15 години от създаването си. Домакини бяха арх. Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, съобщиха от камарата.

Най-много „златни“ награди получи „Главболгарстрой“. „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД бе отличена на първо място в раздел „Големи компании: строежи от транспортната инфраструктура“. „Главболгарстрой Интернешънал“ АД е номер 1 в раздел „Строежи от енергийната инфраструктура“.

За мен е огромна привилегия и чест да получа тази награда от името на „Главболгарстрой“. Освен оценка за дейността на компанията, тя е и послание към обществото, че българските строителни компании са готови да изпълняват предстоящите сложни и големи енергийни проекти“, каза изпълнителният директор инж. Константин Кисев.

Изпълнителният директор на ГБС-Инфраструктурно строителство АД инж. Тодор Гочев каза при приемането на наградата:

За нас е чест да приемем тази награда. Тя е за целия екип на ГБС - Инфраструктурно строителство АД, за положения труд в тези странни времена за бранша. На останалите колеги искам да пожелая успешна година, здраве и късмет.”

В останалите категории златни награди получиха Артекс Инженеринг АД (раздел „Строежи от високото строителство – големи фирми) и Райкомерс Конструкшън EАД (раздел „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда – големи фирми)

Сред официалните гости бяха инж. Коста Стоянов, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание, Захари Христов, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Иво Иванов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столичната община, проф. Стоян Братоев, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД, Евгений Иванов, изп. директор на КРИБ, Силвия Георгиева, изп. директор на Националното сдружение на общините в Република България, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“ и председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване „Подкрепа“, инж. Цветелина Иванова, председател на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, и Цветелина Бикарска, зам.-председател на федерацията и др. Събитието събра и водещи строителни фирми.

Критериите за оценка за строителните „Оскар“-и са „Нетни приходи от продажби“, „Средносписъчен персонал“ и „Дълготрайни материални активи“.

Източник: 

Камарата на строителите в България (КСБ) връчи отличията на най-добрите компании в сектора за 2021 г. Това стана на церемония по повод Деня на строителя, на която КСБ отбеляза и 15 години от създаването си. Домакини бяха арх. Иван Шишков, министър на регионалното развитие и благоустройството и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев, съобщиха от камарата.Най-много „златни“ награди получи „Главболгарстрой“. „ГБС – Инфраструктурно строителство“ АД бе отличена на първо място в раздел „Големи компании: строежи от транспортната инфраструктура“. „Главболгарстрой Интернешънал“ АД е номер 1 в раздел „Строежи от енергийната инфраструктура“.За мен е огромна привилегия и чест да получа тази награда от името на „Главболгарстрой“. Освен оценка за дейността на компанията, тя е и послание към обществото, че българските строителни компании са готови да изпълняват предстоящите сложни и големи енергийни проекти“, каза изпълнителният директор инж. Константин Кисев.Изпълнителният директор на ГБС-Инфраструктурно строителство АД инж. Тодор Гочев каза при приемането на наградата:За нас е чест да приемем тази награда. Тя е за целия екип на ГБС - Инфраструктурно строителство АД, за положения труд в тези странни времена за бранша. На останалите колеги искам да пожелая успешна година, здраве и късмет.”В останалите категории златни награди получиха Артекс Инженеринг АД (раздел „Строежи от високото строителство – големи фирми) и Райкомерс Конструкшън EАД (раздел „Строежи от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда – големи фирми)Сред официалните гости бяха инж. Коста Стоянов, председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание, Захари Христов, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Иво Иванов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столичната община, проф. Стоян Братоев, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД, Евгений Иванов, изп. директор на КРИБ, Силвия Георгиева, изп. директор на Националното сдружение на общините в Република България, инж. Иоанис Партениотис, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“ и председател на Федерация „Строителство, индустрия и водоснабдяване „Подкрепа“, инж. Цветелина Иванова, председател на Федерацията на независимите строителни синдикати към КНСБ, и Цветелина Бикарска, зам.-председател на федерацията и др. Събитието събра и водещи строителни фирми.Критериите за оценка за строителните „Оскар“-и са „Нетни приходи от продажби“, „Средносписъчен персонал“ и „Дълготрайни материални активи“.Източник: