Новини

< Назад
29.03.2023

Кока-Кола Хеленик - най-устойчивата компания за напитки в света

Кока-Кола ХБК в България е част от Кока-Кола Хеленик, една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа. Компанията оперира в 29 държави и на 3 континента, произвеждайки и предлагайки висококачествени продукти за своите клиенти и милионите потребители, които ежедневно ги консумират. 
В България произвеждат и дистрибутират брандовете на The Coca-Cola Company. Дистрибутор са и на широко портофолио от висококачествени алкохолни напитки, както и на кафе марките – Costa Coffee и Caffe Vergnano. Кока-Кола ХБК България е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната и един от водещите инвеститори. Системата на компанията поддържа добавена стойност от 650 милиона лева, което се равнява на 0,5% от БВП на България. От всеки лев, изразходван за бутилка Coca-Cola, 75 стотинки остават в местната икономика.

През декември 2022 г. Кока-Кола ХБК бе оценена като най-устойчивата компания за напитки в света според Индекса за устойчивост на Dow Jones, постигайки най-високия си резултат до момента.

Кока-Кола Хеленик избра да разположи в България своите центрове за споделени услуги, които обслужват всички страни в групата. Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън предоставя финансови услуги и услуги, свързани с човешки ресурси и поддръжка на данни, а в Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис  разработват  ИТ платформи и дигитални решения.

Семейството на компанията в България наброява над 1800 професионалисти.

Уникалната структура на компанията в България им дава възможност да предложат разнообразие от възможности за развитие в различни области: продажби, маркетинг, финанси, човешки ресурси, ИТ бизнес платформи и решения, връзки с обществеността и комуникации, производство, логистика, споделени услуги в сферата на финансите и човешките ресурси и много други.  Привличат както млади таланти, които сега започват своя професионален път, така и доказали се професионалисти в своята сфера. Възможностите за кариерно развитие, обучение и растеж в динамичната работна среда си остават основните причини, заради които през последните години Кока-Кола Хеленик неизменно е сред най-желаните работодатели не само от студентите, но и от работещите хора в страната. Присъединяването към тяхната компания  е динамично пътуване с ускорен растеж. Служителите им са тайната съставка за успех. Затова компанията създава множество възможности за тях, за да бъдат любознателни, да се учат непрекъснато, да се развиват и да разгръщат пълния си потенциал.

Кока-Кола ХБК в България е част от Кока-Кола Хеленик, една от най-големите бутилиращи компании на продуктите на The Coca-Cola Company в света и най-голямата в Европа. Компанията оперира в 29 държави и на 3 континента, произвеждайки и предлагайки висококачествени продукти за своите клиенти и милионите потребители, които ежедневно ги консумират.  В България произвеждат и дистрибутират брандовете на The Coca-Cola Company. Дистрибутор са и на широко портофолио от висококачествени алкохолни напитки, както и на кафе марките – Costa Coffee и Caffe Vergnano. Кока-Кола ХБК България е най-големият производител на безалкохолни напитки в страната и един от водещите инвеститори. Системата на компанията поддържа добавена стойност от 650 милиона лева, което се равнява на 0,5% от БВП на България. От всеки лев, изразходван за бутилка Coca-Cola, 75 стотинки остават в местната икономика.През декември 2022 г. Кока-Кола ХБК бе оценена като най-устойчивата компания за напитки в света според Индекса за устойчивост на Dow Jones, постигайки най-високия си резултат до момента.Кока-Кола Хеленик избра да разположи в България своите центрове за споделени услуги, които обслужват всички страни в групата. Кока-Кола Хеленик Бизнес Сървисис Организейшън предоставя финансови услуги и услуги, свързани с човешки ресурси и поддръжка на данни, а в Кока-Кола Хеленик Груп Ай Ти Сървисис  разработват  ИТ платформи и дигитални решения.Семейството на компанията в България наброява над 1800 професионалисти.Уникалната структура на компанията в България им дава възможност да предложат разнообразие от възможности за развитие в различни области: продажби, маркетинг, финанси, човешки ресурси, ИТ бизнес платформи и решения, връзки с обществеността и комуникации, производство, логистика, споделени услуги в сферата на финансите и човешките ресурси и много други.  Привличат както млади таланти, които сега започват своя професионален път, така и доказали се професионалисти в своята сфера. Възможностите за кариерно развитие, обучение и растеж в динамичната работна среда си остават основните причини, заради които през последните години Кока-Кола Хеленик неизменно е сред най-желаните работодатели не само от студентите, но и от работещите хора в страната. Присъединяването към тяхната компания  е динамично пътуване с ускорен растеж. Служителите им са тайната съставка за успех. Затова компанията създава множество възможности за тях, за да бъдат любознателни, да се учат непрекъснато, да се развиват и да разгръщат пълния си потенциал.