Новини

< Назад
20.05.2022

Кои са трите ключа към самоусъвършенстването и мотивацията?

Според експерти основните моменти за мотивация и самоусъвършенстване са три: Вдъхновение, действителни цели и мрежи. Ето подробности за всеки един от тях, които ще ви бъдат от полза за подобряване на вашето представяне в офиса.

Вдъхновението е от решаващо значение, за да останете мотивирани и да се самоусъвършенствате. Ако НЕ се интересувате от това, което правите, мотивацията ви никога няма да бъде висока и няма да можете да поддържате интереса си дълго. Погледнете честно нивото си на вдъхновение. Вълнуваш ли се от работата или е ангажимент? Ще се изненадате колко много хора избират проект, който изглежда добре на хартия, но не ги интересува ни най-малко.

Ако не харесвате това, което правите, помислете как можете да пренасочите усилията си, за да отговаряте по-добре на вашите нужди. В този случай трябва да помислите за пълна промяна. Без вдъхновение няма да има мотивация да се усъвършенствате.

Действителни цели могат  да бъдат краткосрочни и дългосрочните. Те са от решаващо значение за всеки предприемач. Ако не си поставяте цели, няма да имате никаква конкретна посока кой път на самоусъвършенстване да поемете.

Отделете време да запишете целите си. Бизнес планът може да звучи страшно, но всъщност не е нищо повече от цели, стратегии, изпълнение и бюджет. Напишете свой собствен бизнес план и го актуализирайте поне веднъж годишно.

Те включват „мини цели“, които могат да бъдат постигнати за броени часове, дни или седмици, както и по-амбициозните „големи цели“, чието постигане може да отнеме години.

Но може ли бизнес планът наистина да ви помогне да мотивирате? Естествено. Писмените цели ще ви накарат да се почувствате по-професионални и със сигурност по-свързани с вашия бизнес. Освен това ви освобождава от преоткриване на вашите бизнес цели всеки ден.

 „Мрежите“ са друг ключов фактор за получаване и поддържане на мотивация. Това се отнася с особена степен на важност за работата в мрежа с други собственици на малък бизнес. Никога не можете да поемете по пътя на самоусъвършенстването без помощта на другите. Взаимната подкрепа е истински мотивираща.

Улеснете себе си, като се свържете с други хора във вашата общност или онлайн. Много успешни предприемачи съобщават, че намирането на правилната мрежова група е повратна точка в растежа на бизнеса. Работейки заедно, групата за работа в мрежа може да помогне на членовете си да генерират по-квалифицирани клиенти за продажби и да разрешават проблемите по-бързо и по-ефективно. Споделянето на идеи и опит също е безценен аспект на мотивацията и самоусъвършенстването.

С екип за работа в мрежа, на който можете да разчитате, можете да постигнете повече за по-малко време и вероятно да се забавлявате повече. Ще се почувствате мотивирани да постигнете самоусъвършенстване, когато знаете, че не сте сами.

Според експерти основните моменти за мотивация и самоусъвършенстване са три: Вдъхновение, действителни цели и мрежи. Ето подробности за всеки един от тях, които ще ви бъдат от полза за подобряване на вашето представяне в офиса.Вдъхновението е от решаващо значение, за да останете мотивирани и да се самоусъвършенствате. Ако НЕ се интересувате от това, което правите, мотивацията ви никога няма да бъде висока и няма да можете да поддържате интереса си дълго. Погледнете честно нивото си на вдъхновение. Вълнуваш ли се от работата или е ангажимент? Ще се изненадате колко много хора избират проект, който изглежда добре на хартия, но не ги интересува ни най-малко.Ако не харесвате това, което правите, помислете как можете да пренасочите усилията си, за да отговаряте по-добре на вашите нужди. В този случай трябва да помислите за пълна промяна. Без вдъхновение няма да има мотивация да се усъвършенствате.Действителни цели могат  да бъдат краткосрочни и дългосрочните. Те са от решаващо значение за всеки предприемач. Ако не си поставяте цели, няма да имате никаква конкретна посока кой път на самоусъвършенстване да поемете.Отделете време да запишете целите си. Бизнес планът може да звучи страшно, но всъщност не е нищо повече от цели, стратегии, изпълнение и бюджет. Напишете свой собствен бизнес план и го актуализирайте поне веднъж годишно.Те включват „мини цели“, които могат да бъдат постигнати за броени часове, дни или седмици, както и по-амбициозните „големи цели“, чието постигане може да отнеме години.Но може ли бизнес планът наистина да ви помогне да мотивирате? Естествено. Писмените цели ще ви накарат да се почувствате по-професионални и със сигурност по-свързани с вашия бизнес. Освен това ви освобождава от преоткриване на вашите бизнес цели всеки ден. „Мрежите“ са друг ключов фактор за получаване и поддържане на мотивация. Това се отнася с особена степен на важност за работата в мрежа с други собственици на малък бизнес. Никога не можете да поемете по пътя на самоусъвършенстването без помощта на другите. Взаимната подкрепа е истински мотивираща.Улеснете себе си, като се свържете с други хора във вашата общност или онлайн. Много успешни предприемачи съобщават, че намирането на правилната мрежова група е повратна точка в растежа на бизнеса. Работейки заедно, групата за работа в мрежа може да помогне на членовете си да генерират по-квалифицирани клиенти за продажби и да разрешават проблемите по-бързо и по-ефективно. Споделянето на идеи и опит също е безценен аспект на мотивацията и самоусъвършенстването.С екип за работа в мрежа, на който можете да разчитате, можете да постигнете повече за по-малко време и вероятно да се забавлявате повече. Ще се почувствате мотивирани да постигнете самоусъвършенстване, когато знаете, че не сте сами.