Новини

< Назад
15.05.2023

Клинтън поздрави България за напредъка ѝ през годините

42-рият американски президент поздрави България за членството в ЕС и НАТО и я вижда като добър приятел на САЩ

България се разви много, вече е член на Европейския съюз и НАТО, продължава да бъде много добър приятел на моята страна (бел. р. – Съединените щати) и на хората, които обичат свободата. Продължава да бъде добър съсед на останалите държави от Югоизточна Европа. С тези думи 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън се обърна към политици, бизнес и експерти на второто си посещение в страната по покана на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Клинтън, който бе първият американски президент на посещение в България (през 1999 г.), подчерта, че вижда страната като приятел на САЩ и поздрави България за осъществения напредък през изминалите над 20 години.

Той поздрави България за „страхотната работа“ в това да кара младите хора в страната да преследват по-високо образование.

Трябва да бъдете горди с това. Имате много по-висок процент завършили университет в сравнение с повечето страни“, заяви Клинтън от сцената в София.

По време на второто си посещение в София той за първи път представи в България своята инициатива Clinton Global Initiative.

Научи повече тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/klintyn-pozdravi-bylgarija-za-napredyka-prez-godinite 

42-рият американски президент поздрави България за членството в ЕС и НАТО и я вижда като добър приятел на САЩБългария се разви много, вече е член на Европейския съюз и НАТО, продължава да бъде много добър приятел на моята страна (бел. р. – Съединените щати) и на хората, които обичат свободата. Продължава да бъде добър съсед на останалите държави от Югоизточна Европа. С тези думи 42-рият президент на САЩ Бил Клинтън се обърна към политици, бизнес и експерти на второто си посещение в страната по покана на председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.Клинтън, който бе първият американски президент на посещение в България (през 1999 г.), подчерта, че вижда страната като приятел на САЩ и поздрави България за осъществения напредък през изминалите над 20 години.Той поздрави България за „страхотната работа“ в това да кара младите хора в страната да преследват по-високо образование.Трябва да бъдете горди с това. Имате много по-висок процент завършили университет в сравнение с повечето страни“, заяви Клинтън от сцената в София.По време на второто си посещение в София той за първи път представи в България своята инициатива Clinton Global Initiative.Научи повече тук: https://www.economic.bg/bg/a/view/klintyn-pozdravi-bylgarija-za-napredyka-prez-godinite