Новини

< Назад
04.04.2023

КИРИЛ САКСКОБУРГГОТСКИ, ДИМИТЪР БЕРБАТОВ И ДИМИТЪР МАРИНОВ НА ЕДНА СЦЕНА В ЛОНДОН

ИВАН И АНДРЕЙ СЪБРАХА 2500 БЪЛГАРИ ЗАЕДНО

В Лондон се проведе най-мащабният кариерен форум за българи в чужбина - „Кариера и живот – защо в България?“. Негови организатори са основателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието в сградата на Кралското географско дружество бе официално открито от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.

„Бях много развълнуван, когато получих поканата и научих за инициативата, за събитие, което разкрива възможностите в България. Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук.“ – сподели Кирил Сакскобургготски.

За събитието са регистрирани над 1200 българи, които живеят на Острова и проучват възможността да се върнат да живеят в България. Според информация на организаторите обаче хората посетили форуми са двойно повече. Участие в него взeха и най-отговорните работодатели у нас, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво. Представители на български и международни компании запознаха гостите с кариерните възможности и свободните работни позиции, с които разполагат.

Повече от емоционален се оказа форумът за един от неговите организатори – Андрей Арнаудов. Минути след официалното откриване телевизионният водещ и продуцент се обърна с емоционални думи към всички българи в залата.

 „Днес цяла България ще се огледа като във витрина в нашата зала и посланието, което искам да чуе от тук е, че ние променяме живота си, не политиците, не дори изборите, не ЕС, не Великите сили или което и да е друго оправдание. Ние го променяме, лично ние, със собствената си инициативност и вяра и имаме право да бъдем щастливи у дома. Аз съм на тази сцена днес тук и съм изминал целия си житейски път до моите 43 години, защото вярвам, ама искрено го вярвам, от дъното на сърцето си, че ние, българите, и България отново можем да вършим велики дела! - коментира Андрей Арнаудов.

Кулминацията на форума бе лекторският панел, в който участие взеха, както успели българи като футболистът Димитър Бербатов и актьорът Димитър Маринов, така и мениджъри от водещи компании и топ предприемачи. Сред тях бяха Димитър Цоцорков (Асарел-Медет Ад), Светослав Георгиев (HCLTech), Нели Станева (Kaufland), Геновева Христова (CreaTech Bulgaria), Илияна Колева (DXC Technology) и Даниел Бачорски.

Следващият голям форум „Кариера и живот – защо в България?“ ще се проведе в София на 11 юли в София Тех Парк. Събитието е напълно безплатно, но изисква регистрация на сайта на платформата  https://bulgariawantsyou.com/events/sofiya-2023

ИВАН И АНДРЕЙ СЪБРАХА 2500 БЪЛГАРИ ЗАЕДНОВ Лондон се проведе най-мащабният кариерен форум за българи в чужбина - „Кариера и живот – защо в България?“. Негови организатори са основателите на платформата Bulgaria Wants You Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието в сградата на Кралското географско дружество бе официално открито от Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.„Бях много развълнуван, когато получих поканата и научих за инициативата, за събитие, което разкрива възможностите в България. Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук.“ – сподели Кирил Сакскобургготски.За събитието са регистрирани над 1200 българи, които живеят на Острова и проучват възможността да се върнат да живеят в България. Според информация на организаторите обаче хората посетили форуми са двойно повече. Участие в него взeха и най-отговорните работодатели у нас, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво. Представители на български и международни компании запознаха гостите с кариерните възможности и свободните работни позиции, с които разполагат.Повече от емоционален се оказа форумът за един от неговите организатори – Андрей Арнаудов. Минути след официалното откриване телевизионният водещ и продуцент се обърна с емоционални думи към всички българи в залата. „Днес цяла България ще се огледа като във витрина в нашата зала и посланието, което искам да чуе от тук е, че ние променяме живота си, не политиците, не дори изборите, не ЕС, не Великите сили или което и да е друго оправдание. Ние го променяме, лично ние, със собствената си инициативност и вяра и имаме право да бъдем щастливи у дома. Аз съм на тази сцена днес тук и съм изминал целия си житейски път до моите 43 години, защото вярвам, ама искрено го вярвам, от дъното на сърцето си, че ние, българите, и България отново можем да вършим велики дела! - коментира Андрей Арнаудов.Кулминацията на форума бе лекторският панел, в който участие взеха, както успели българи като футболистът Димитър Бербатов и актьорът Димитър Маринов, така и мениджъри от водещи компании и топ предприемачи. Сред тях бяха Димитър Цоцорков (Асарел-Медет Ад), Светослав Георгиев (HCLTech), Нели Станева (Kaufland), Геновева Христова (CreaTech Bulgaria), Илияна Колева (DXC Technology) и Даниел Бачорски.Следващият голям форум „Кариера и живот – защо в България?“ ще се проведе в София на 11 юли в София Тех Парк. Събитието е напълно безплатно, но изисква регистрация на сайта на платформата  https://bulgariawantsyou.com/events/sofiya-2023