Новини

< Назад
11.04.2022

IT компаниите те канят на гости

ITogether.BG е надграждане на инициативата ЗАвръщането на БАСКОМ, насочена към българите в чужбина. ITogether.BG. се появява в резултат на бурното развитие на ИТ сектора през последните години и от желанието ни да работим още по-активно за изграждането на общност от български ИТ специалисти на глобално ниво.

Освен като комуникационна платформа, инициативата ще провежда ежегодни  срещи на живо в България, в които ще участват до 10 специалисти, работещи, учещи и живеещи в чужбина. Те ще бъдат поканени за 3 дни да дойдат в ИТ компании в България, да се запознаят отблизо с различни проекти, които биха ги заинтригували професионално, да почувстват от първа ръка местната ИТ екосистема, както и да се потопят в начина на живот на хората в бранша. Вярваме в тяхната силна мотивация да останат свързани с България, независимо от избора, който са направили в момента, и ние като бранш ще подпомагаме и развиваме тази мотивация.

Сред участниците ще има български емигранти, работещи в софтуерни компании по света, студенти – деца на български емигрантски семейства или млади българи, учещи в технологични университети в чужбина.

Участниците ще кандидатстват с мотивационно изявление в писмена или видео форма и CV. Търсим хора с интересни лични и професионални истории, със силни връзки с България, и активни в обществата, в които живеят. Селекцията ще се извършва от УС на БАСКОМ.

Основните цели на ITogether.BG

  • да провокираме желание в участниците да работят за ИТ компании в България и да ги подкрепим в процеса на вземане на подобно важно решение;
  • да им представим развитието на сектора и възможностите за професионална реализация в България;
  • да изградим глобална общност от български специалисти в сферата на ИТ, която постоянно обменя опит и се превръща в естествен посланик на България като качествена световна ИТ дестинация чрез канали в социалните мрежи и различни събития;
  • да направим „видими” личните истории на нашите участници, като по този начин чрез медиите, социалните мрежи, собствените ни и партньорските канали покажем позитивния пример на образования, висококвалифициран, успешен и допринасящ за обществото ИТ специалист.

Период и локация

ITogether.BG ще се състои в три дни в периода 22-24 юни 2022 h=, като два дни участниците ще бъдат в София, а един ден в град извън София. В първото издание това ще бъде Пловдив.

  • За да подпомогнем участието ви, Българската асоциация на софтуерните компании (BASSCOM) може да поеме разходите по пътуването на избрани участници.
  • Заявете участието си и кандидатсвайте тук: https://basscom.org/itogether?mi=4
ITogether.BG е надграждане на инициативата ЗАвръщането на БАСКОМ, насочена към българите в чужбина. ITogether.BG. се появява в резултат на бурното развитие на ИТ сектора през последните години и от желанието ни да работим още по-активно за изграждането на общност от български ИТ специалисти на глобално ниво.Освен като комуникационна платформа, инициативата ще провежда ежегодни  срещи на живо в България, в които ще участват до 10 специалисти, работещи, учещи и живеещи в чужбина. Те ще бъдат поканени за 3 дни да дойдат в ИТ компании в България, да се запознаят отблизо с различни проекти, които биха ги заинтригували професионално, да почувстват от първа ръка местната ИТ екосистема, както и да се потопят в начина на живот на хората в бранша. Вярваме в тяхната силна мотивация да останат свързани с България, независимо от избора, който са направили в момента, и ние като бранш ще подпомагаме и развиваме тази мотивация.Сред участниците ще има български емигранти, работещи в софтуерни компании по света, студенти – деца на български емигрантски семейства или млади българи, учещи в технологични университети в чужбина.Участниците ще кандидатстват с мотивационно изявление в писмена или видео форма и CV. Търсим хора с интересни лични и професионални истории, със силни връзки с България, и активни в обществата, в които живеят. Селекцията ще се извършва от УС на БАСКОМ.Основните цели на ITogether.BGда провокираме желание в участниците да работят за ИТ компании в България и да ги подкрепим в процеса на вземане на подобно важно решение;да им представим развитието на сектора и възможностите за професионална реализация в България;да изградим глобална общност от български специалисти в сферата на ИТ, която постоянно обменя опит и се превръща в естествен посланик на България като качествена световна ИТ дестинация чрез канали в социалните мрежи и различни събития;да направим „видими” личните истории на нашите участници, като по този начин чрез медиите, социалните мрежи, собствените ни и партньорските канали покажем позитивния пример на образования, висококвалифициран, успешен и допринасящ за обществото ИТ специалист.Период и локацияITogether.BG ще се състои в три дни в периода 22-24 юни 2022 h=, като два дни участниците ще бъдат в София, а един ден в град извън София. В първото издание това ще бъде Пловдив.За да подпомогнем участието ви, Българската асоциация на софтуерните компании (BASSCOM) може да поеме разходите по пътуването на избрани участници.Заявете участието си и кандидатсвайте тук: https://basscom.org/itogether?mi=4