Новини

< Назад
19.04.2021

Искаш ли видео CV - нова кампания към потребителите на Bulgaria Wants You

Искаш ли видео CV - нова кампания към потребителите на Bulgaria Wants You

„Стартираме нова кампания, в която всеки от регистриралите се потребители в Платформата ще има шанс да спечели професионално видео CV, което ще бъде заснето от нашия екип. Чрез подобна видео визитка кандидатът не само ще може да разкрие своите квалификации, образователен и професионален опит, но и ще има възможност да вкара чара и комуникативните си умения в действие, увеличавайки шанса за получаването на така мечтаната работа“- споделя Андрей Арнаудов.

Истината е, че пазарът на труда винаги е бил динамичен, а днес промените настъпват с непредвидими размери и темпове. Затова и кандидатите за работа са изправени пред сложната задача за кратко време да се представят възможно най-атрактивно пред бъдещите си работодатели и да изпъкнат пред конкуренцията.  

Иван Христов допълва: „Само си представете множество автобиографии, които са толкова еднотипно конструирани, че почти се сливат. Е, ние се стремим да разчупим тези стереотипи, като правим нещо все още не толкова популярно в България – видео CV – идващо от САЩ, но пък вече установена практика в развитите европейски страни.“

Последните изследвания сочат, че кандидатите, прилагащи видео CV са по-малко от една трета, спрямо общия брой на всички претенденти за една позиция.

Инициативата за тази нова услуга към потребителите на сайта за кариера и живот в България ще бъде популяризирана със специална дигитална и outdoor кампания с познати лица от екрана и създателите на платформата Bulgaria Wants You Иван и Андрей.

„Добрите примери на успешно развиващи се бизнеси и отрасли в страната са много и се радваме, че имаме подкрепата на толкова много компании. Щастливи сме, че Bulgaria Wants You дава информираност както на българите в чужбина, така и на тези, избрали да се развиват в България, сочат данните за посещение на сайта“, похвали се Арнаудов.

Създателите поясняват, че с този проект се опитват да допринесат за решаването на демографския проблем в България по иновативен и нестандартен за нашите ширини начин.

За да участваш в кампанията за създаване на твое видео CV, регистрирай се в платформата или редактирай своя профил в сайта тук:
https://bulgariawantsyou.com/profiles/login