Новини

< Назад
09.03.2023

Германия иска създаване на общ билет за цяла Европа

„Мисля, че това е модерно, каза германският министър на транспорта

Германският министър на транспорта Фолкер Висинг подкрепи идеята за създаване на транспортен билет за цяла Европа, подобен на билета от 49 евро, валиден в цяла Германия, който скоро ще бъде достъпен. Това съобщава Politico.

„Мисля, че това общо европейско нещо е страхотна идея. Вече говоря за таиз идея с моите колеги“, каза Висинг на UdL Digital Talk в Берлин тази седмица, когато го попитаха защо не подходи към обществения транспорт от европейска гледна точка, след като въведе билета за цялата страна в Германия.

Транспортен билет от 49 евро, валиден в цяла Германия, ще бъде въведен на 1 май, както беше решено от правителството на канцлера Олаф Шолц през февруари. Така нареченият Deutschlandticket ще се предлага като месечен абонамент и ще важи за повечето средства за обществен транспорт, с изключение на влаковете и автобусите на дълги разстояния.

Научи повече тук.

„Мисля, че това е модерно, каза германският министър на транспортаГерманският министър на транспорта Фолкер Висинг подкрепи идеята за създаване на транспортен билет за цяла Европа, подобен на билета от 49 евро, валиден в цяла Германия, който скоро ще бъде достъпен. Това съобщава Politico.„Мисля, че това общо европейско нещо е страхотна идея. Вече говоря за таиз идея с моите колеги“, каза Висинг на UdL Digital Talk в Берлин тази седмица, когато го попитаха защо не подходи към обществения транспорт от европейска гледна точка, след като въведе билета за цялата страна в Германия.Транспортен билет от 49 евро, валиден в цяла Германия, ще бъде въведен на 1 май, както беше решено от правителството на канцлера Олаф Шолц през февруари. Така нареченият Deutschlandticket ще се предлага като месечен абонамент и ще важи за повечето средства за обществен транспорт, с изключение на влаковете и автобусите на дълги разстояния.Научи повече тук.