Новини

< Назад
22.03.2023

Габрово привлича все повече нови жители

Нов социален проект - „ЗАвръщането“, фокусиран към българите, които са се върнали в България, започна в Габрово. Той е по инициатива на областния управител на Габрово Кристина Сидорова и заместник-областния управител Андрей Николов.

Проектът цели да противодейства на един от най-наболелите проблеми в областта - обезлюдяването в следствие на демографската криза и отрицателния механичен прираст.

Началото на инициативата е поставено в края на 2022 година с ученически конкурс за рисунка и текст под същото мото - „ЗАвръщането“.

Проектът се развива и тази година продължава с вдъхновяващите истории на българи, които са живели в чужбина или други части на страната и са взели решение да се заселят в една от четирите общини на Габровска област и там да съградят свой дом и да сбъдват мечтите си.

Отличителната черта на проекта, която го прави толкова ценен и харесван сред габровци, и не само, е участието и подкрепата на институциите, които подават ръка на онези, избрали Габрово за свое място.

От Областна администрация – Габрово са предвидили още изготвянето на онлайн наръчник с полезна информация за желаещите да се установят в населените места на територията на областта.

Нов социален проект - „ЗАвръщането“, фокусиран към българите, които са се върнали в България, започна в Габрово. Той е по инициатива на областния управител на Габрово Кристина Сидорова и заместник-областния управител Андрей Николов.Проектът цели да противодейства на един от най-наболелите проблеми в областта - обезлюдяването в следствие на демографската криза и отрицателния механичен прираст.Началото на инициативата е поставено в края на 2022 година с ученически конкурс за рисунка и текст под същото мото - „ЗАвръщането“.Проектът се развива и тази година продължава с вдъхновяващите истории на българи, които са живели в чужбина или други части на страната и са взели решение да се заселят в една от четирите общини на Габровска област и там да съградят свой дом и да сбъдват мечтите си.Отличителната черта на проекта, която го прави толкова ценен и харесван сред габровци, и не само, е участието и подкрепата на институциите, които подават ръка на онези, избрали Габрово за свое място.От Областна администрация – Габрово са предвидили още изготвянето на онлайн наръчник с полезна информация за желаещите да се установят в населените места на територията на областта.