Новини

< Назад
10.01.2023

Доходите на 2/3 от домакинствата у нас без промяна въпреки инфлацията

За 67.3% от лицата доходът на домакинството им е останал без промяна спрямо последните 12 месеца. Този дял намалява с повече от 5 процентни пункта но все още остава значителен, отчитат от НСИ.

Увеличение на доходите са посочили 27.9% от лицата. Основните причини за увеличение на доходите и през трите тримесечия са увеличение на пенсиите и социалните помощи и индексиране на заплатите.

Намаление на доходите за последните 12 месеца са посочили 4.8% от лицата, което е с 2.9 процентни пункта по-малко в сравнение с второ тримесечие и с 3.7 процентни пункта по-малко спрямо първо тримесечие на 2022 година.

Повече можете да прочетете тук:

https://businessnovinite.bg/finansi/dohodite-na-2-3-ot-domakinstvata-u-nas-bez-promjana-vapreki-inflacijata.html

 

За 67.3% от лицата доходът на домакинството им е останал без промяна спрямо последните 12 месеца. Този дял намалява с повече от 5 процентни пункта но все още остава значителен, отчитат от НСИ.Увеличение на доходите са посочили 27.9% от лицата. Основните причини за увеличение на доходите и през трите тримесечия са увеличение на пенсиите и социалните помощи и индексиране на заплатите.Намаление на доходите за последните 12 месеца са посочили 4.8% от лицата, което е с 2.9 процентни пункта по-малко в сравнение с второ тримесечие и с 3.7 процентни пункта по-малко спрямо първо тримесечие на 2022 година.Повече можете да прочетете тук:https://businessnovinite.bg/finansi/dohodite-na-2-3-ot-domakinstvata-u-nas-bez-promjana-vapreki-inflacijata.html