Новини

< Назад
21.03.2023

Часовник за бебета е атракция в Стара Загора

Община Стара Загора за пореден път доказа, че истински подкрепя насърчаването на раждаемостта у нас. Това се случи по особено атрактивен начин със електронен часовник, който показва броят на новородените в града. Часовникът се намира на едно от най-посещаваните места в града и вече е хит във социалните мрежи.

Съвсем доскоро часовникът в центъра на Стара Загора даваше ясна статистика за случаи на Коронавирус – брой на излекувани, заразени или починали хора.

От тук нататък обаче жителите на града ще имат повод за усмивки, когато преминават покрай него.  Целта на инициативата е гражданите да не бъдат заливани с отрицателна информация, а напротив. Всеки преминаващ да има повод за усмивка, както и да разбере малкото име на всяко новородено бебе в града.

Часовникът получава информация в реално време от трите отделения в града и актуализира своята статистика.

За момента инициативата е единствено в Стара Загора, но организаторите й, могат да я предоставят на всяка община, която има желание и възможност да го направи.

Ако пък сте семейство или двойка, които очаквате дете през 2023г. запишете в кампанията на ДНК – „Направи го сега“. Това може да се случи още днес на  www.napravigo.bg

В края на кампанията може да получите всичко необходимо за първата

година от живота на вашето дете.

Община Стара Загора за пореден път доказа, че истински подкрепя насърчаването на раждаемостта у нас. Това се случи по особено атрактивен начин със електронен часовник, който показва броят на новородените в града. Часовникът се намира на едно от най-посещаваните места в града и вече е хит във социалните мрежи.Съвсем доскоро часовникът в центъра на Стара Загора даваше ясна статистика за случаи на Коронавирус – брой на излекувани, заразени или починали хора.От тук нататък обаче жителите на града ще имат повод за усмивки, когато преминават покрай него.  Целта на инициативата е гражданите да не бъдат заливани с отрицателна информация, а напротив. Всеки преминаващ да има повод за усмивка, както и да разбере малкото име на всяко новородено бебе в града.Часовникът получава информация в реално време от трите отделения в града и актуализира своята статистика.За момента инициативата е единствено в Стара Загора, но организаторите й, могат да я предоставят на всяка община, която има желание и възможност да го направи.Ако пък сте семейство или двойка, които очаквате дете през 2023г. запишете в кампанията на ДНК – „Направи го сега“. Това може да се случи още днес на  www.napravigo.bgВ края на кампанията може да получите всичко необходимо за първатагодина от живота на вашето дете.