Новини

< Назад
31.03.2023

Bulgaria Wants You с приз от наградите „Инвеститор на годината 2022“

Платформата Bulgaria Wants You беше отличена в категория „Национална кауза“ на церемонията  по връчването на седемнадесетите  годишни награди „Инвеститор на годината 2022“, организирани от Българска агенция за инвестиции (БАИ).

Наградата беше връчена от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова на един от основателите на Платформата Андрей Арнаудов.

„Ние направихме Bulgaria Wants You не просто като важна национална кауза, а като работещ бизнес модел, защото се занимаваме с каузата на демографията от 7 години  и докато се занимавахме с нея и чукахме само на вратите на институциите, резултатът не беше толкова добър. В момента, в който почукахме на вратата на бизнеса, резултатът се оказа много по-добър и само две години и половина след старта ни, Bulgaria Wants You работи с над 150 компании, които правят така, че да имаме конкретни предложения и възможности, заради които българите в България и българите по света да имат причини да останат и да се завърнат.“,  каза при получаването на наградата Андрей Аранудов.

По време на церемоцията приветствие към гостите отправи  изпълнителният директор на БАИ, Богдан Богданов. В своята реч той акцентира върху успешния маркетинг на екипа си, който е спомогнал за утвърждаването на страната ни като привлекателна дестинация за инвестиции, чрез организирането и участието в международни форуми в Европа, САЩ и Азия.

Президентът на България, Румен Радев, беше специален гост на събитието и връчи голямата награда „Инвеститор на годината 2022“ на „Алкомет“ АД.

Тази година над 50 компании от цялата страна бяха номинирани за участие в конкурса. БАИ отличи проекти в девет категории - Инвеститор на годината, Инвестиция на зелено, Инвестиция в разширяване на бизнес, Инвестиция в човешки капитал, Успешен стартъп, Община в България с най-много инвестиции, Будител. За първи път бяха връчени две нови награди:  Национална кауза, която спечели Bulgaria Wants You,  и Инвестиция в иновативен бизнес.

Целта на наградите на БАИ е да поощри инвестиционните проекти, които са допринесли за развитието на икономиката на България през изминалата година.

Връчването на наградите „Инвеститор на годината 2022“ се проведе вчера, 30 март, в столичния хотел „Хаят Риджънси“.

Платформата Bulgaria Wants You беше отличена в категория „Национална кауза“ на церемонията  по връчването на седемнадесетите  годишни награди „Инвеститор на годината 2022“, организирани от Българска агенция за инвестиции (БАИ).Наградата беше връчена от заместник-министъра на външните работи Велислава Петрова на един от основателите на Платформата Андрей Арнаудов.„Ние направихме Bulgaria Wants You не просто като важна национална кауза, а като работещ бизнес модел, защото се занимаваме с каузата на демографията от 7 години  и докато се занимавахме с нея и чукахме само на вратите на институциите, резултатът не беше толкова добър. В момента, в който почукахме на вратата на бизнеса, резултатът се оказа много по-добър и само две години и половина след старта ни, Bulgaria Wants You работи с над 150 компании, които правят така, че да имаме конкретни предложения и възможности, заради които българите в България и българите по света да имат причини да останат и да се завърнат.“,  каза при получаването на наградата Андрей Аранудов.По време на церемоцията приветствие към гостите отправи  изпълнителният директор на БАИ, Богдан Богданов. В своята реч той акцентира върху успешния маркетинг на екипа си, който е спомогнал за утвърждаването на страната ни като привлекателна дестинация за инвестиции, чрез организирането и участието в международни форуми в Европа, САЩ и Азия.Президентът на България, Румен Радев, беше специален гост на събитието и връчи голямата награда „Инвеститор на годината 2022“ на „Алкомет“ АД.Тази година над 50 компании от цялата страна бяха номинирани за участие в конкурса. БАИ отличи проекти в девет категории - Инвеститор на годината, Инвестиция на зелено, Инвестиция в разширяване на бизнес, Инвестиция в човешки капитал, Успешен стартъп, Община в България с най-много инвестиции, Будител. За първи път бяха връчени две нови награди:  Национална кауза, която спечели Bulgaria Wants You,  и Инвестиция в иновативен бизнес.Целта на наградите на БАИ е да поощри инвестиционните проекти, които са допринесли за развитието на икономиката на България през изминалата година.Връчването на наградите „Инвеститор на годината 2022“ се проведе вчера, 30 март, в столичния хотел „Хаят Риджънси“.