Новини

< Назад
06.04.2023

Bulgaria Wants You: 94,8% от българите, посетили форума в Лондон, обмислят да се завърнат за постоянно в България (АНКЕТА)

Bulgaria Wants You: 94,8% от българите, посетили форума в Лондон, обмислят да се завърнат за постоянно в България (АНКЕТА)

Посетителите на най-големия форум за българите в чужбина „Лондон: Кариера и живот защо в България?“ попълниха онлайн анкета, чиято цел беше да обобщи причините за заминаването им зад граница и евентуалните възможности за връщането обратно в България.

Организаторите на форума от Bulgaria Wants You обобщават, че резултатите от проучването са повече от оптимистични и надхвърлят тези от предишното им събитие зад граница в Мюнхен през миналата година.

Данните от анкетата в Лондон показват, че 94,8% от българите, посетили събитието на Bulgaria Wants You там, обмислят да се завърнат за постоянно в България. 77,3 % от анкетираните живеят в чужбина повече от пет години. Сред най-честите причини за емиграция анкетираните посочват по-високите доходи, по-добрия стандарт на живот и по-добрата финансова реализация зад граница. Въпреки заминаването си, 57,3% от анкетираните българи се връщат в България по няколко пъти годишно, а процентът на тези, които са посочили, че се прибират по-рядко, е минимален.  Повече от половината от посетителите (56%) вече си търсят работа в родината и голяма част от тях вече имат еднопосочен билет за България.

Данните от анкетата в Лондон се доближават до тези от събитието на Bulgaria Wants You в Мюнхен през миналата година, където 70% от българите обмислят трайно връщане в страната. В Германия обаче анкетираните посочват, че не са търсели работа у нас, защото нямат информация за подобрения вече бизнес климат и условията на живот в България, докато данните за Лондон са по-оптимистични.

Посетителите на събитието „Лондон: Кариера и живот – защо в България?“  имаха възможност да разговарят с български работодатели, които им представиха конкретни предложения за работа в родината  на своите кариерни щандове.

На щанда за кариерна консултация на Bulgaria Wants You посетителите получиха ценни съвети от HR специалист, а представител на сдружението ДНК - Движение за национална кауза оказа съдейства за разрешаването на казуси, свързани с прибирането на българите обратно в България.

Следващият кариерен форум „Кариера и живот – защо в България?“ ще бъде в София на 11 юни в София Тех Парк.

Можете да направите своята регистрация тук: https://bulgariawantsyou.com/events/sofiya-2023

Посетителите на най-големия форум за българите в чужбина „Лондон: Кариера и живот защо в България?“ попълниха онлайн анкета, чиято цел беше да обобщи причините за заминаването им зад граница и евентуалните възможности за връщането обратно в България.Организаторите на форума от Bulgaria Wants You обобщават, че резултатите от проучването са повече от оптимистични и надхвърлят тези от предишното им събитие зад граница в Мюнхен през миналата година.Данните от анкетата в Лондон показват, че 94,8% от българите, посетили събитието на Bulgaria Wants You там, обмислят да се завърнат за постоянно в България. 77,3 % от анкетираните живеят в чужбина повече от пет години. Сред най-честите причини за емиграция анкетираните посочват по-високите доходи, по-добрия стандарт на живот и по-добрата финансова реализация зад граница. Въпреки заминаването си, 57,3% от анкетираните българи се връщат в България по няколко пъти годишно, а процентът на тези, които са посочили, че се прибират по-рядко, е минимален.  Повече от половината от посетителите (56%) вече си търсят работа в родината и голяма част от тях вече имат еднопосочен билет за България.Данните от анкетата в Лондон се доближават до тези от събитието на Bulgaria Wants You в Мюнхен през миналата година, където 70% от българите обмислят трайно връщане в страната. В Германия обаче анкетираните посочват, че не са търсели работа у нас, защото нямат информация за подобрения вече бизнес климат и условията на живот в България, докато данните за Лондон са по-оптимистични.Посетителите на събитието „Лондон: Кариера и живот – защо в България?“  имаха възможност да разговарят с български работодатели, които им представиха конкретни предложения за работа в родината  на своите кариерни щандове.На щанда за кариерна консултация на Bulgaria Wants You посетителите получиха ценни съвети от HR специалист, а представител на сдружението ДНК - Движение за национална кауза оказа съдейства за разрешаването на казуси, свързани с прибирането на българите обратно в България.Следващият кариерен форум „Кариера и живот – защо в България?“ ще бъде в София на 11 юни в София Тех Парк.Можете да направите своята регистрация тук: https://bulgariawantsyou.com/events/sofiya-2023