Новини

< Назад
05.05.2023

България се променя: Държавата има много голям потенциал за бизнес развитие

Фокус на дискусията в Делфи беше балансът на инвестициите в социална и икономическа инфраструктура, носещи полза на обществото

Това е мнението на един от представителите на българския бизнес, който беше гост лектор на Икономическия форум в Делфи, проведен миналата седмица в Гърция.

Пред представители на политическия елит, банкери и журналисти от страните в Източна Европа председателя на Управителния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“ Калин Пешов представи инвестиционния и бизнес климат в България, като анализира възможностите за постигане на оптимална ефективност при разпределението на публичните средства при максимална полза за обществото.

В дискусията бе обсъдена важността на инвестициите в социална и икономическа инфраструктура като два допълващи се елемента за постигане на една обща цел.

Публичните инвестиции в социална инфраструктура като училища, детски градини, болници и в икономическа инфраструктура като пътища, магистрали, електропреносна мрежа не трябва да бъдат противопоставяни. Те са едно цяло, което носи полза на обществото, каза още той.

Един от важните акценти, обсъждан по време на форума в Делфи, бе публично-частното партньорство, което е неделима част от инвестициите в инфраструктура.

По думите на Пешов то трябва да се ръководи от три ключови елемента: ефективно разпределение на публичните средства от страна на държавата; качествено и бързо изпълнение на проектите и обществена полза от реализирания обект.

Фокус на дискусията в Делфи беше балансът на инвестициите в социална и икономическа инфраструктура, носещи полза на обществотоТова е мнението на един от представителите на българския бизнес, който беше гост лектор на Икономическия форум в Делфи, проведен миналата седмица в Гърция.Пред представители на политическия елит, банкери и журналисти от страните в Източна Европа председателя на Управителния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“ Калин Пешов представи инвестиционния и бизнес климат в България, като анализира възможностите за постигане на оптимална ефективност при разпределението на публичните средства при максимална полза за обществото.В дискусията бе обсъдена важността на инвестициите в социална и икономическа инфраструктура като два допълващи се елемента за постигане на една обща цел.Публичните инвестиции в социална инфраструктура като училища, детски градини, болници и в икономическа инфраструктура като пътища, магистрали, електропреносна мрежа не трябва да бъдат противопоставяни. Те са едно цяло, което носи полза на обществото, каза още той.Един от важните акценти, обсъждан по време на форума в Делфи, бе публично-частното партньорство, което е неделима част от инвестициите в инфраструктура.По думите на Пешов то трябва да се ръководи от три ключови елемента: ефективно разпределение на публичните средства от страна на държавата; качествено и бързо изпълнение на проектите и обществена полза от реализирания обект.