Новини

< Назад
20.02.2023

„Аурубис“ инвестира 120 млн. евро в разширяване на базата в Пирдоп

Най-голямата металургична компания в България „Аурубис“ става още по-голяма, инвестирайки 120 млн. евро в разширяване на рафинерията за катодна мед в завода в Пирдоп. Стратегическият проект вече е одобрен от Надзорния съвет на дружеството като финансирането ще дойде от текущия паричен поток на компанията без никакви увеличения на капитала.

Разширяването ще позволи на Aurubis да обработва около 340 000 тона медни катоди в бъдеще, което съответства на увеличение от около 50%. След пускането в експлоатация на обекта през втората половина на 2026 г. „Аурубис“ очаква годишен принос в печалбата от 30 млн. евро.

В съобщение на дружеството се казва, че мегатенденции като енергийния и мобилен преход и дигитализация означават, че глобалното търсене на рафинирана мед непрекъснато нараства. Чрез разширяване на производствения капацитет „Аурубис“ инвестира в разрастващ се пазар и дава още един принос за стимулиране на иновациите и технологичния напредък.

Научи повече тук 

Най-голямата металургична компания в България „Аурубис“ става още по-голяма, инвестирайки 120 млн. евро в разширяване на рафинерията за катодна мед в завода в Пирдоп. Стратегическият проект вече е одобрен от Надзорния съвет на дружеството като финансирането ще дойде от текущия паричен поток на компанията без никакви увеличения на капитала.Разширяването ще позволи на Aurubis да обработва около 340 000 тона медни катоди в бъдеще, което съответства на увеличение от около 50%. След пускането в експлоатация на обекта през втората половина на 2026 г. „Аурубис“ очаква годишен принос в печалбата от 30 млн. евро.В съобщение на дружеството се казва, че мегатенденции като енергийния и мобилен преход и дигитализация означават, че глобалното търсене на рафинирана мед непрекъснато нараства. Чрез разширяване на производствения капацитет „Аурубис“ инвестира в разрастващ се пазар и дава още един принос за стимулиране на иновациите и технологичния напредък.Научи повече тук