Новини

< Назад
04.12.2023

Андрей Арнаудов: България става все по-привлекателна за европейски граждани

Иван и Андрей, Варна

Варна бе домакин на най-мащабния работодателски форум „Кариера и живот – защо в България?“. Негови организатори са създателите на платформата Bulgaria Wants You - Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието привлече над 1000 души, които търсиха своите нови възможности сред щандовете на 30 от най-коректните работодатели в страната. 

Форумът в Двореца на културата и спорта бе официално открит от кмета на Варна г-н Благомир Коцев, който съобщи, че общината отваря врати за професионалисти, млади хора и инвеститори. 

„Варна вече пое курс към привличане на иновации, високи технологии, IT сектор, модерни производства. От три седмици ние работим Варна да има своя индустриална зона. Ще направим всичко възможно да стимулираме процеса по връщането на млади и образовани специалисти, които да работят за доброто бъдеще на града ни.“, каза от сцената г-н Благомир Коцев.

Темата бе продължена и от Андрей Арнаудов, който допълни, че много от европейските нации виждат в България прекрасно място за кариера и живот. 

Те виждат страната ни по-хубава, отколкото я виждаме ние.“, каза Арнаудов. По думите му в България има все повече португалци, италианци, французи, германци, англичани и по тази причина кампанията ще бъде насочена и към част от останалите граждани на ЕС, които са добре дошли да работят и живеят в България. 

Според него към форума „Кариера и живот – защо в България?“ интересът е огромен, а част от мотивационните лектори във Варна бяха сноубордистката Александра Жекова, бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов, икономистът и бивш вицепремиер Николай Василев и други.

Варна бе домакин на най-мащабния работодателски форум „Кариера и живот – защо в България?“. Негови организатори са създателите на платформата Bulgaria Wants You - Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието привлече над 1000 души, които търсиха своите нови възможности сред щандовете на 30 от най-коректните работодатели в страната. Форумът в Двореца на културата и спорта бе официално открит от кмета на Варна г-н Благомир Коцев, който съобщи, че общината отваря врати за професионалисти, млади хора и инвеститори. „Варна вече пое курс към привличане на иновации, високи технологии, IT сектор, модерни производства. От три седмици ние работим Варна да има своя индустриална зона. Ще направим всичко възможно да стимулираме процеса по връщането на млади и образовани специалисти, които да работят за доброто бъдеще на града ни.“, каза от сцената г-н Благомир Коцев.Темата бе продължена и от Андрей Арнаудов, който допълни, че много от европейските нации виждат в България прекрасно място за кариера и живот. Те виждат страната ни по-хубава, отколкото я виждаме ние.“, каза Арнаудов. По думите му в България има все повече португалци, италианци, французи, германци, англичани и по тази причина кампанията ще бъде насочена и към част от останалите граждани на ЕС, които са добре дошли да работят и живеят в България. Според него към форума „Кариера и живот – защо в България?“ интересът е огромен, а част от мотивационните лектори във Варна бяха сноубордистката Александра Жекова, бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов, икономистът и бивш вицепремиер Николай Василев и други.