Новини

< Назад
18.04.2023

325 000 българи са пътували за Великден - повечето у нас

Средно по 380 лв. харчи на ден един човек в България, а по 425 лв. – в чужбина

В последния от серията от почивни дни се образуваха километрични задръствания на входовете на големите градове и по границата. Къде пътуваха българите и туристи от кои страни избраха да дойдат у нас?

Предварителните данни на Института за оценки и анализи в туризма показват, че България е била най-предпочитана дестинация за румънците и гърците. У нас са дошли и много туристи от Сърбия, Турция, Великобритания, както и Северна Македония. Общо 70 000 чужденци са почивали по родните курорти през празничните дни.

Най-предпочитаните дестинации у нас са ски курортите Банско и Пампорово, „Св. св. Константин и Елена“ на северното ни Черноморие, следвани от СПА столицата Велинград, както и от Боровец.

Данните показват още, че повече българи са празнували извън страната, отколкото чужденци са влезли у нас. Зад граница са пътували общо 75 000 българи. Най- много от сънародниците ни са отишли в Гърция и Турция. За Великден някои са предпочели Сърбия, Румъния и Германия, а други - Италия.

Научи повече тук: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/325-000-balgari-sa-patuvali-za-velikden-povecheto-u-nas.html 

Средно по 380 лв. харчи на ден един човек в България, а по 425 лв. – в чужбинаВ последния от серията от почивни дни се образуваха километрични задръствания на входовете на големите градове и по границата. Къде пътуваха българите и туристи от кои страни избраха да дойдат у нас?Предварителните данни на Института за оценки и анализи в туризма показват, че България е била най-предпочитана дестинация за румънците и гърците. У нас са дошли и много туристи от Сърбия, Турция, Великобритания, както и Северна Македония. Общо 70 000 чужденци са почивали по родните курорти през празничните дни.Най-предпочитаните дестинации у нас са ски курортите Банско и Пампорово, „Св. св. Константин и Елена“ на северното ни Черноморие, следвани от СПА столицата Велинград, както и от Боровец.Данните показват още, че повече българи са празнували извън страната, отколкото чужденци са влезли у нас. Зад граница са пътували общо 75 000 българи. Най- много от сънародниците ни са отишли в Гърция и Турция. За Великден някои са предпочели Сърбия, Румъния и Германия, а други - Италия.Научи повече тук: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/325-000-balgari-sa-patuvali-za-velikden-povecheto-u-nas.html